www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Jordan Rally (JWRC)

Duvalovi se hroutí plány, v Jordánsku nepojede

7. března 2008 • 14:45

Omezený program vybraných startů Francoise Duvala v letošním mistrovství světa dostává trhliny. V těchto dnech bylo oznámeno zrušení plánované účasti Belgičana v šotolinové Jordan Rally. Důvod je poněkud kuriózní – v M-Sportu totiž došly Focusy WRC07! Těch mělo v Jordánsku vyjet i s Duvalem celkem devět, ve firemních dílnách v Dovenby je nyní ale jen osmička použitelných aut.

Další problém, který je ale na rozdíl od toho již zmíněného řešitelný, souvisí se spolujezdcem Eddym Chevaillierem. Ten měl letos s Duvalem jet v barvách sponzora Structo soutěže mistrovství světa, jenže nyní se zdá, že přejde k holandskému Van Merksteijn Motorsport. S Peterem Van Merksteijnem juniorem by Chevaillier měl absolvovat letošní obsáhlý program evropských soutěží MS, pro rok 2009 se dokonce uvažuje o nasazení polotovárního týmu Manufacturer 2, ve kterém by jely oba stájové Focusy WRC07 a který by mohl bodovat do hodnocení značek.

Duval již náhradu za Chevailliera má, je jím Patrick Pivato. S tímto „mitfárou“ pojede ve Fiatu Grande Punto S2000 při Rally Portugal, která je součástí IRC, zda se však Pivato bude angažovat i v mistrovství světa, je otázkou. V současnosti jsou šance zhruba 50:50, že se tato dvojice vydá buď na tratě MS nebo IRC.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.03.2008 21:37
John - moderátor
No,upřímně řečeno, když jsem viděl onboardy Duvala z Monte, tak mě Chevallierův výkon příliš nepřesvědčil ...
07.03.2008 21:18
mm
jak je v něčem ženská, tak je to pod vodou...to mi věřte jako že se Mike jmenuju.Mike
07.03.2008 19:13
Pluto - moderátor
Jsem z toho dost překvapený, ale je to tam celé podivné. Do celého projektu zatáhl Vergalla Chevaillier (zamotané rodinné vztahy - manželka Chevailliera je sestrou Piera Tsjoena, jehož strýc je právě Vergalle), který chtěl pokračovat v soutěžích po ukončení závodní kariéry Tsjoena. Přestup od Duvala k mladému Van Merksteijnovi je hodně neočekávaný a bojím se, že může ohrozit celou Duvalovu budoucnost v MS.
07.03.2008 18:45
Karbonyl - moderátor
Řekl bych, že Dudu nemá ani toho menežera, spíš "jen" sponzora s ohromným balíkem, který ale možná sám neví, co chce.
07.03.2008 18:29
ajaj
Tak nevím. Je Dudu takovej smolař, že se mu vždy vše zhroutí, nebo má PR managera s obří fantazií a dlouhou chvílí?
toplist