www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Hitachi Tour Natal Rally

Double Volkswagenu na Hitachi Tour

12. března 2008 • 11:00

Úřadující jihoafrický mistr Jan Habig vyhrál úvodní podnik Sasol South African National Rally Championship, Hitachi Tour Natal Rally. Jako druhý skončil Habigův týmový kolega Hergen Fekken, momentálně vicemistr Jihoafrické republiky. Na start soutěže se v pátek postavila devítka speciálů Super 2000 – pět Toyot RunX a čtyři VW Polo. Oficiální tým Castrol Toyota měl původně vyrazit s novými Aurisy, ty však musejí počkat do dubna na svou homologaci.

Johnny Gemmell a Mark Cronje proto začali sezonu se starými modely, novou Imprezu STi N14 z Prodrivu přivezl Visser du Plessis. Do první etapy nejlépe vyrazil Mark Cronje, jenž vyhrál tři testy. Pilot, který v „tovární“ toyotě nahradil několikanásobného mistra JAR Sergeho Damseuxe, byl po prvním dni na čele před Sergeho synem Jean-Pierrem a dvěma jezdci Volkswagenu, Fekkenem a Habigem.

Třetí oficiální Polo S2000 vedené Enzem Kuunem skončilo svou pouť už na RZ 1, když jej pilot poslal do příkopy a poškodil zadní nápravu. Johnny Gemmell se propadl ze čtvrtého na sedmé místo po „boudě“ na RZ 4. Krátká byla premiéra pro tým Ford Racing, který momentálně nasazuje „enkové“ Fiesty ST, v budoucnu ale hodlá představit australské Fiesty S2000; Etiénne Lourens odstoupil po proražení chladiče, předčasně skončil i Martin Steyn.

V sobotu se jelo celkem šest rychlostních zkoušek, většina z nich se svou délkou dostala přes dvacet kilometrů. Tato etapa byla hodně smolná pro Toyotu; Mark Cronje skončil na prvním ranním testu, pro Johnnyho Gemmella byla poslední rychlostní zkouškou v rally ta sedmá. Naopak úspěšně si vedli jezdci Volkswagenu, kteří si rozdělili všechna dílčí vítězství; Fekken vyhrál dvě, Kuunpo návratu do SupeRally jednu a Habig tři rychlostní zkoušky.

Hitachi Tour Natal Rally
1.Jan Habig-Douglas JuddZAVolkswagen Polo Playa S2000N42:13:50
2.Hergen Fekken-Pierre ArriesZAVolkswagen Polo Playa S2000N4+1:55
3.Japie van Niekerk-Robin HoughtonZAToyota RunX S2000N4+5:33
4.Fernando Rueda-Gert van RensburgZAMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:53
5.Heinrich Lategan-Johan van der MerweZAVolkswagen Golf TDIN4+11:52
6.Richard Vaughan-Natasha VaughanZAMitsubishi Lancer Evo VIN4+13:05
7.Costa Koumantarakis-Robbie WhiteZAToyota RunX RSiN3+14:41
8.Craig Trott-Tony BallZAToyota RunX RSiA6+15:21
9.Mohammed Moosa-Grant MartinZAToyota CorollaA6+15:47
10.Salie du Toit-Armand du ToitZAToyota RunX RSiA6+16:26

Další informace k Hitachi Tour Natal Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist