www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Solbergovo Subaru jako magnet na podivné problémy

12. března 2008 • 01:00

V dobrém na Mexickou rally určitě nebude vzpomínat jednička týmu Subaru WRT Petter Solberg, který byl po vyhraném shakedownu pasován do role jednoho z favoritů soutěže. Naděje na dobrý výsledek a prolomení smůly ovšem vzaly za své již v samém úvodu soutěže.

Na prvních splitech zajížděl Solberg jedny z nejrychlejších časů, problém s brzdami ho však donutil v závěrečných kilometrech první rychlostní zkoušky zvolnit. Závadu se sice podařilo provizorně opravit, ale díky ne úplně stoprocentním brzdám nešlo rychlostně navázat na předešlé časy. Definitivní stop však vystavil norsko-walešské posádce až problém s poloosou levého předního kola v druhé etapě.

„Petter prožil frustrující soutěž,“ říká Richards. „Postihly ho dvě poruchy, které nijak nezavinil. První problém byl prasklý brzdič, což se jen tak nevidí. AP se nikdy za celých 25 let nesetkalo s podobným problémem, který se objevil na Petterovo voze. I druhá závada na transmisích byla zvláštní, navíc u převodovky, kterou jedeme již dlouho. Bohužel ho to ale vyřadilo z bojů...“

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist