www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Patrik Sandell o Mexiku exkluzivně pro AutoSport.CZ

14. března 2008 • 11:00

Před startem Corona Rally México jsme vás informovali o navázání spolupráce serveru AutoSport.CZ s juniorským světovým šampionem z roku 2006 a letošním účastníkem JWRC a PCWRC Patrikem Sandellem ze Švédska. Dnes si můžete přečíst první díl Patrikových reportáží - postřehy z Mexika.

-------------------------------------

Na soutěž do Mexika jsem se hodně těšil. Věřil jsem, že to pro nás bude opět vydařená soutěž a budeme pokračovat v souboji s Martinem Prokopem, který jsme načali v produkčním seriálu už ve Švédsku. Když jsem ho ale viděl v první rychlostní zkoušce mimo trať, tak jsem byl hodně zklamaný.

Nevěděl jsem přesně, co od soutěže v Mexiku očekávat, na rozdíl od řady pilotů jsem byl na zdejší soutěži poprvé. Nakonec to ale nebylo tak složité, rally mi svým charakterem hodně připomínala Portugalsko. S rozpisem jsme neměli prakticky žádné problémy. A jak se mi tyto zkoušky zdály svou obtížností? Musím říct, že to byly nejtěžší rychlostní zkoušky v mé kariéře, na kterých jsem řídil závodní auto bez brzd :o)

Když už hovořím o autě, jedná se o úplně nejnovější exemplář od italské stáje Power Car Team. Je to Clio S1600 se všemi možnými úpravami, které kdy na tom autě Renault Sport udělal. Na šotolinovém povrchu tomuto autu hodně věřím. Pokud bych ho měl srovnat s mým mistrovským vozem z roku 2006, největší rozdíl je určitě v podvozku, který se vývojově dostal hodně daleko.

V průběhu mexického týdne jsme si udělali vlastní testování, vyzkoušeli jsme si i oficiální shakedown. Co mě ale hodně dostalo, byl slavnostní start v Guanajuatu. Zdejší atmosféra byla úžasná, ještě nikdy jsem neviděl tolik lidí pohromadě! Jsem rád, že jsem to mohl zažít.

Jak jsem spokojený s průběhem soutěže a jejím výsledkem? Pokud opomenu technické problémy, které jsme měli s autem, tak to pro nás byla celkem dobrá soutěž. Zajížděli jsme velice dobré časy a drželi se s absolutní špičkou. Teď je potřeba na nevydařený závod zapomenout, ale ponechat si získané cenné zkušenosti.

Vítězem naší kategorie v Mexiku se stal mladý Francouz Sébastien Ogier a musím se přiznat, že i pro mě to bylo velké překvapení. Je to dobrý jezdec v dobrém autě, ale my mu rozhodně ve zbývajícím průběhu sezóny nic nedarujeme a budeme s ním tvrdě bojovat, to mohu všem slíbit.

Mexiko je za námi, teď nás čeká Rally Argentina a opět návrat do PCWRC. Na jihoamerickém kontinentě chceme určitě bojovat o vítězství. V autě budeme mít zbrusu nový motor a také výraznější podporu od Peugeotu Sport. Už se nemůžu dočkat!

Co říci závěrem? Martine, brzo se zase uvidíme :-)

Patrik Sandell ; www.patriksandell.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.03.2008 10:21
Karbonyl - moderátor
Peugeot 207 S2000 ;-) ( odkaz na www.autosport.cz ) Já myslím, že to je dobře :-))
toplist