www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Wales Rally GB mění termín, Acropolis ředitelství

18. března 2008 • 09:00

Na zasedání světové komise FIA příští středu se bude rozhodovat o změně termínu Wales Rally GB. Dle původního plánu se měla jet o posledním listopadovém víkendu, britští pořadatelé však přišli s návrhem posunout závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích na 5. - 7. prosince.

Hlavním důvodem přesunu celé soutěže je... zápas v rugby. Na původní termín Wales Rally GB je totiž naplánován zápas v rugby, čímž by organizátoři přišli o Millennium Stadium, tedy stadion v Cardiffu, kde sídlí ředitelství soutěže a koná se zde i divácká superspeciální rychlostní zkouška.

„Bohužel, v původním termínu není stadión k dispozici, protože se na něm pořádá významný zápas v rugby. Změna termínu by nám umožnila jet znovu rychlostní zkoušku, která byla hodně oblíbená mezi obyčejnými rodinami. Jet soutěž o týden dříve také není možné, protože se bude přenášet speciální trávník určený právě pro zápas v rugby,“ prozradil tiskový mluvčí soutěže.

Změnu hlásí také řečtí organizátoři Rally Acropolis. Na rozdíl od anglických kolegů však mění pouze místo ředitelství. To se přesouvá z olympijského jezdeckého závodiště v Makropoulo na sever Atén do vojenského prostoru Tatoi. Zdejší letiště patří k řeckému soutěžnímu sportu již delší dobu, první závody využívaly tuto plochu již v sedmdesátých letech.

Martin Holmes ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist