www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Zajímavosti z Walesu od Miry a Dana

foto

20. prosince 2008 • 04:05

V okamžiku, kdy ti přestanou fungovat sluchátka v jedné z helem, a do toho na startu noční RZ zjistíš, že ti přestala fungovat lampička, venku prší rovně, a padá mlha, tak poznáš, co je to leitmotiv Walesu. To jsem tak v pátek večer pochopil, že tohle je svět

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra, svět, šotolina, led a úspěch Jaromíra Tarabuse

foto

11. prosince 2008 • 08:00

Jaromíru Tarabusovi a Danielu Trunkátovi se podařilo zakončit svoji letošní premiérovou sezonu s vozem S2000 ve velkém stylu. Při svém prvním startu na v mistrovství světa a současně prvním startu na šotolinovém povrchu při britské Wales Rally GB 2008 obsadili jakožto absolutní nováčci 5. příčku v pořadí šampionátu PWRC a 21. příčku v absolutním pořadí.

příspěvků: 3 celý článek »

Loeb: Je třeba se podívat na pravidla!

foto

10. prosince 2008 • 09:00

Jednička týmu Citroën Sport a již pětinásobný mistr světa v automobilových soutěžích kritizoval po skončení poslední soutěže sezony, Britské rally, nová pravidla týkající se pneumatik. Přidal se tak k zástupu dalších, kterým se změna k současnému stavu také nejeví jako ideální a především odporuje prohlašování Mezinárodní automobilové federace o přikládání velkého důrazu na bezpečnost.

příspěvků: 4 celý článek »

Martin Prokop při premiéře v PWRC pátý

foto

10. prosince 2008 • 06:00

Při svém letošním premiérovém startu v mistrovství světa produkčních vozů obsadili Martin Prokop s Janem Tománkem se svým mitsubishi výbornou pátou příčku v celkovém pořadí a navázali tak na třetí místo z juniorského šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Britský Pirelli Shootout i s Patrikem Flodinem

foto

9. prosince 2008 • 08:00

Obdobně jako pro seriál PCWRC, také pro britský šampionát se společnost Pirelli rozhodla vypsat projekt Pirelli Star Driver. Vybranému jezdci pak bude umožněno zúčasnit se kompletního mistrovství Velké Británie v nadcházející sezóne.

příspěvků: 2 celý článek »

Citroën také vítězem Poháru konstruktérů

foto

9. prosince 2008 • 06:00

Poslední podnik mistrovství světa WRC 2008, Wales Rally GB, přinesl světový titul konstruktérů Citroënu. Letošní koruna králů navazuje na sérii stejných titulů z let 2003, 2004 a 2005. Tento úspěch přichází krátce poté, co si Sébastien Loeb a Daniel Elena zabezpečili titul mistrů světa v hodnocení pilotů už v Japonsku.

žádný příspěvek celý článek »

Latvala dojel ve Walesu druhý, Hirvonen tvoří dějiny

foto

8. prosince 2008 • 06:00

Na druhém místě dojela do cíle Britské rally posádka týmu BP Ford Abu Dhabi Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila. O konečném pořadí rozhodoval až nelítostný souboj během závěrečného dne, při kterém mladá vycházející hvězda Fordu podlehla zkušenému matadorovi Sebastienu Loebovi o pouhých 12,7 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Wales: Vítězství pro Loeba a titul pro Citroen

foto

7. prosince 2008 • 15:20

Po strhujícím souboji Jariho-Matti Latvaly na Fordu Focus WRC s úřadujícím mistrem světa Sébastienem Loebem na Citroenu C4 WRC v nervy drásajícím duelu rozhodla o celkovém vítězi letošní Wales Rally GB až závěrečná rychlostní zkouška. Nejvíce se nakonec radoval francouzský pilot, který zvítězil nad finským mladíkem o 12.7 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Wales Rally GB ON LINE

foto

6. prosince 2008 • 09:00

Závěrečným podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích je šotolinová Wales Rally GB. Zatímco o titulu mezi jezdci je již rozhodnuto, ve značkách má Ford stále šanci předstihnout vedoucí Citroën. Jak se bude dařit Martinu Prokopovi a Mirovi Tarabusovi v PCWRC? Celý průběh soutěže můžete sledovat ON LINE společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Wales: V 'ořezané' první etapě zatím dominují mladíci

foto

5. prosince 2008 • 12:55

Úvodní den letošní Wales Rally GB s sebou zatím přinesl několik nečekaných překvapení, jak negativních, tak i pozitivních. Mezi ta negativní bohužel patří drastická úprava časového harmonogramu a kilometráže pátečních rychlostních testů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop před startem Britské rally

foto

5. prosince 2008 • 10:30

Se sněhem a ledem se museli Martin Prokop spolu s Janem Tománkem potýkat na trati Britské rally během tréninkových jízd. Před dnešním ostrým startem do soutěže čekal ale na posádky ještě shakedown, který byl možností k úvodnímu poměření sil.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown pro Hirvonena, drama pro Henninga Solberga

foto

4. prosince 2008 • 15:20

Mužem, který dokázal v nejkratším čase absolvovat dnešní oficiální shakedown před závěrečným podnikem MS FIA v automobilových soutěžích 2008, se stal Mikko Hirvonen na Fordu Focus WRC. Ten dokázal zdola 3.9 km dlouhou zkoušku v Penllergaerském lese zdolat s časem 2:25.6 minuty.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën zaútočí na double

foto

3. prosince 2008 • 08:00

Přesně podle tradice, velké finále sezony mistrovství světa WRC, závěrečný 15. podnik kalendáře, se odehraje o víkendu na Wales Rally GB. Tam bude v sázce mistrovský titul v Poháru konstruktérů. Poté, co Sébastien Loeb a Daniel Elena získali mistrovskou korunu v pořadí pilotů už v Japonsku, je tým Citroën Total Sport nažhaven na boj o double. O čtvrtý titul se hodlá přičinit také druhá posádka Citroënu Dani Sordo a Marc Marti na voze C4WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb havaroval při seznamovacích jízdách

foto

3. prosince 2008 • 05:00

Že i mistr tesař se utne dokázal včera světový multišampion v automobilových soutěžích Sébastien Loeb. Zatímco monopost formule 1 či sportovní prototyp dokázal na závodním okruhu udržet, při seznamovacích jízdách na Wales Rally GB nedokázal udržet na cestě lehce pocukrované sněhem tréninkový Lancer Evo IX.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop zaútočí ve Walesu na třetí příčku v PWRC

foto

3. prosince 2008 • 02:00

Závěrečná zastávka letošního seriálu Mistrovství světa v rallye zavítá stejně jako v loňském roce za kanál La Manche. Na velšských tratích se pokusí česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek oživit šanci na celkové třetí místo v hodnocení šampionátu PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

toplist