www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - Rally 1000 Miglia

Corrado Fontana oficiálně potvrdil starty v ME

20. března 2008 • 10:00

Italský pilot Corrado Fontana včera oficiálně oznámil svůj program pro sezónu 2008. Jak prozradil serveru AutoSport.CZ již před týdnem, zúčastní se letos opět mistrovství Evropy. Obdobně jako v minulém roce, i tentokrát nepojede kompletní seriál, momentálně je v plánu osm závodů.

„Původně jsme zvažovali i start v Turecku, nakonec letošní sezónu zahájíme až na domácí Rally Mille Miglia. V roce 2008 budeme chtít zúročit nasbírané zkušenosti, většinu soutěží jsme v loňském roce totiž absolvovali úplně poprvé,“ prozradil Fontana.

Oproti loňsku však nastávají dvě významné změny. Ty se však netýkají strojového parku, o Fiat Grande Punto Abarth S2000 se opět bude starat italská stáj Grifone. „Letos však vstoupíme do seriálu v rámci nově utvořené stáje REAG Rally Team. Chceme tímto způsobem ještě více zviditelnit jméno našeho dlouholetého hlavního sponzora, bez kterého by se tak náročný program nemohl uskutečnit,“ prozradil třiatřicetiletý rodák z Coma.

Druhá změna se týká sedadla spolujezdce. „V letošní sezóně bude mým spolujezdcem Carlo Cassina. Italským fanouškům netřeba k tomuto jménu cokoliv dodávat. Pokud jej však fanoušci z jiných zemí neznají, tak v minulosti navigoval Miki Biasiona v jeho první sezóně ověnčené titulem mistra světa, byl dlouholetým dvorním spolujezdcem Piera Liattiho a navigoval i při dvou startech v MS italského motocyklového závodníka Valentina Rossiho.

Neznamená to však, že bychom se s mým loňským spolujezdcem Renzem 'Billym' Casazzou rozešli ve zlém. Fanoušky oblíbený 'otec všech italských spolujezdců' však letos chtěl omezit svůj program a tak se po mém boku představí pouze na třech nejbližších soutěžích - na Mille Miglia, v Chorvatsku a Bulharsku,“ řekl závěrem Fontana.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.03.2008 12:02
Mirekfric
Billy mi bude na onboardech chybět...
toplist