www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Istanbul Rally (ME)

Brice Tirabassi testoval před podniky IRC

26. března 2008 • 02:00

Vítěz juniorského světového šampionátu z roku 2003, Brice Tirabassi, se v minulých dnech poctivě připravoval na svůj razantní vstup do seriálu Intercontinental Rally Challenge. V něm se představí s Peugeotem 207 S2000 francouzské stáje BSA, se kterým si odbyl premiéru již vloni na Sanremu a Korsice.

Třicetiletému Tirabassimu se na mezinárodní scéně po zisku titulu příliš nedařilo, zlom by měl nastat v této sezóně. Francouzský pilot byl jeden z prvních, kdo oznámil starty v téměř kompletním seriálu IRC 2008 v barvách hlavního sponzora Yacco.

Dva týdny před startem Istanbul Rally proběhl v jihofrancouzském regionu Vaucluse na šotolinových cestách, po kterých se jezdí stejnojmenná soutěž zařazená do francouzského šotolinového mistrovství, čtyřdenní test, při kterém získal Tirabassi dostatečnou příležitost na seznámení se s vozem.

"Zdejší šotolinové úseky jsou hodně rozdílné, dají se tu najít cesty podobné těm, co nás čekají v Turecku i Portugalsku, tedy úvodních dvou podnicích IRC. V letošním roce máme v plánu všechny starty v seriálu Intercontinental Rally Challenge a už se jich nemůžu dočkat.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist