www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Jordan Rally (JWRC)

Zveřejněn seznam přihlášených na Jordan Rally

2. dubna 2008 • 07:00

Dalším dílem mistrovství světa v automobilových bude koncem dubna blízkovýchodní Jordan Rally, která si letos v MS odbude svou premiéru. Na soutěž, která doslova vzešla z prachu, když byla v poušti její infrastruktura včetně mnoha úseků rychlostních zkoušek vybudována speciálně kvůli rally, se přihlásilo celkem 55 posádek; 16 s vozy WRC a stejný počet juniorů, dalších třiadvacet posádek tvoří domácí účastníci či jezdci většinou z okolních zemí.

Tovární a polotvární týmy Citroën, Ford, Subaru, Suzuki a Stobart se představí ve svých klasických sestavách, v barvách stáje Munchi’s se letos podruhé představí vedle Federica Villagry podobně jako v Argentině Luis Pérez Companc. Se třetím továrním focusem se po „americké“ pauze opět představí Khalid Al-Qassimi, podobnou roli bude mít u Stobartu Matthew Wilson. Dva „soukromé“ Citroëny C4 WRC budou řídit Urmo Aava a Conrad Rautenbach.

Pouštní soutěž si v rámci své kampaně v JWRC nenominovali pouze Aaron Burkart a Martin Prokop, Jordánsko tedy bude bez české účasti. V juniorském poli se však s výjimkou „Prsta“ a jeho značkového kolegy z Německa nachází prakticky celá sestava, která by mohla pomýšlet na nejvyšší pozice, tedy Patrik Sandell, Jaan Mölder, Michal Kosciuszko či největší překvapení Mexické rally, Sébastien Ogier. Premiéru v MS si na jordánských vložkách odbude německý pilot Florian Niegel.

Seznam přihlášených a další informace k Jordan Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist