www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Valašská Rally

Kresta dnes na Valašsku všem ujížděl

28. března 2008 • 22:50

Zatímco úvodní z pěti dnešních rychlostních zkoušek Valašské rally přinesla na desetinu vteřiny stejný čas Romanu Krestovi a Pavlu Valouškovi, ve zbytku dne prvně jmenovaný postupně ujížděl všem svým soupeřům. Pilot Mogul Rally Teamu tak potvrdil roli jednoho z hlavních favoritů a po nočním konci etapy šel spát s myšlenkou na náskok dvaatřicet vteřin před druhým v pořadí.

Druhá zkouška, Kresta ujíždí o deset vteřin, třetí test, o pět sekund, čtvrtá erzeta, dalších sedm vteřin…, takovým způsobem vládl Roman Kresta páteční etapě populární soutěže. Díky novému systému bodování si za vítězství v etapě připsal devět bodů. Nejblíže mu po celý den byl Valoušek. Lídr, stejně jako třetí Václav Pech, řídí Mitsubishi Lancer Evo IX připravené v dílnách Charouz Racing Systemu. Kresta ovládl čtyři z pěti zkoušek (jednu společně s Valouškem), jednou se radoval Pech.

Roman Kresta: „Jsem maximálně spokojený. Vše funguje bezvadně, vyhráli jsme etapu, takže prvních devět bodů máme takzvaně v kapse. Začátek jsem nechtěl přepálit a úvodní atak jsem plánoval na druhou rychlostní zkoušku, což se povedlo. Poodjel jsem o deset vteřin a v dalších zkouškách se mi dařilo náskok postupně zvyšovat. Je to určitě příjemný základ pro sobotní etapu. Jelo se docela dost rychle, nicméně v žádném případě zatím nešlo o takzvanou hranu.“

Soutěž, která se rozkládá na území tří moravských krajů, se jede v poutavé atmosféře a v příjemném jarním počasí. Od první páteční erzety se podél tratí bavily tisíce fanoušků, kteří za svými hrdiny putovali napříč okolím Valašského Meziříčí. Sobotní etapa se pojede především na Novojičínsku, například v okolí známé památky, gotické věže Štramberská Trúba.

-pr- ; foto: M.Straka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist