www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Harri Rovanperä: Bude startovat i ve Finsku?

3. dubna 2006 • 01:00

Finský pilot Harri Rovanperä se nakonec v letošním roce přeci jen objeví na tratích v mistrovství světa. Bude to díky angažmá v týmu Red Bull Škoda a Fin usedne do Fabie WRC.

V současnosti má jistých celkem sedm soutěží, včetně nadcházející Korsické rally. Nicméně Rovanperä by chtěl ve Fabii WRC startovat také na domácí Finské rally, kterou nemá Škodovka ve svém letošním plánu.

První šotolinovou rally by měla být pro tým Red Bull Škoda italská Rally Sardinia. Harri se již na návrat velmi těší. „Už se mi po mistrovství světa stýskalo,“ řekl Fin.

„Mým cílem je zdokonalit vůz Škoda Fabia WRC. Je tedy těžké nyní říci, jakých výsledků mohu dosáhnout. Samozřejmě věřím, že vůz má velký potenciál, jelikož to dokazuje hned několik velmi slušných časů z jednotlivých rychlostních zkoušek.“

„Ještě jsem neměl možnost si vůz vyzkoušet, takže na Korsice to bude extrémně náročné. Do Rally Sardinia ale zbývá sedm týdnů. Do té doby už bych chtěl vůz poznat mnohem dokonaleji,“ doplnil Rovanperä.

Finská rally nebyla původně v plánu týmu Red Bull Škoda. Harri Rovanperä však doufá, že tým změní plány, aby se mohl na domácím podniku svým fanouškům představit a dosáhnout s Fabií WRC dobrého výsledku.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist