www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Valašská Rally

Karel Trojan v cíli Valašky

2. dubna 2008 • 05:00

Náročná soutěž s množstvím nově zařazených úseků. Taková byla letošní Valašská rally, do jejíhož cíle dorazili na šestém místě Karel Trojan s Petrem Řihákem.

I přes drobné problémy s novým vozem, se dvojici hájící barvy Korno Motorsport, podařilo šťastně dorazit do cíle a ukořistit i něco z porce mistrovských bodů. Šestá pozice v cíli je solidním výsledkem a zamrzí snad jen porážka od domácího Jaroslava Orsáka, kterou však Karel Trojan hodlá moravskému pilotovi hned na Šumavě oplatit.

Nejzásadnější brzdou pátečního dne asi byla stávkující řídící jednotka, která se stará o správnou funkci diferenciálů. Karel Trojan k tomu říká: „Trochu nás pozlobila technika a v některých rychlých pasážích páteční etapy jsem trnul, jak auto zafunguje. V jedné z večerních RZ jsem musel několikrát znovu nahazovat správné mapy diferenciálů. Důvodem ke spokojenosti je především to, že si odvážíme domů celé auto a v neposlední řadě taky, že jsme opět bodovali. V samém závěru nás „vykostil“ Jaryn Orsáků, ale na Šumavě mu to hodlám vrátit i s úroky. Jeho výkon na nás zapůsobil a pátá pozice mu patří právem.“

Brněnský navigátor Petr Řihák k tomu uvádí: „Nebojím se Valašku označit za skvostnou soutěž. Skutečně to bylo velice náročné a to hned z několika důvodů. Střídaly se povrchy a rytmy tratí, hodně do hry zasahovala spousta nečistot okolo RZ a samozřejmě svojí roli sehrálo i nevyzpytatelné počasí s opravdovou loterií při volbě pneu. Na Bystřičce jsme si vyrobili problém s interkomem a tak Karel občas musel brzdit na horizontech, které se měly jet pod plným plynem. Jinak jsme ale s umístěním celkem spokojení a těší nás hlavně fakt, že jsme dovezli auto vcelku až do cíle.“

Body za šestou pozici znamenají, že se posádka Karel Trojan, Petr Řihák drží na velmi pěkné páté pozici průběžného hodnocení seriálu MMČR. Před nimi dosud figuruje také rakouský matador Baumschlager, který se ovšem do dalších bojů v českém mistrovství nehodlá zapojit. Dalším závodem, kterého se Karel Trojan s Petrem Řihákem a týmem Korno Motorsport zúčastní, bude Rally Šumava, která odstartuje již 11. dubna v Klatovech.

Karel Koldovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist