www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Belgium Ypres Westhoek Rally (ME)

Belgičané z Ypres počítají minimálně se čtrnácti S2000

4. dubna 2008 • 18:30

Přestože tento víkend startuje teprve první díl ME a IRC a do startu jednoho ze stěžejních podniků obou seriálů, belgické Ypres Rally, zbývá ještě několik měsíců, odhalují pořadatelé z Flander první nástin jezdecké sestavy. Pořadatelé letos počítají s minimálně čtrnácti vozy kategorie S2000 až od čtyř různých výrobců.

I letos bude pokračovat hlavní bitva mezi jezdci na Fiatech a Peugeotech. Předběžně se počítá se šesti vozy od každé značky; s francouzskými speciály by do Ypres měli přijet zástupci Kronosu Freddy Loix a Nicolas Vouilloz, které v týmovém stanu doplní doposud nespecifikovaný belgický jezdec startující v rámci projektu BFGoodrich Drivers Team. Za francouzský tým BSA pojede někdejší juniorský mistr Brice Tirabassi, střední Evropu budou reprezentovat Jan Kopecký a Maďar János Tóth.

Fiaty nasadí tovární tým Abarth s jezdci Giandomenicem Bassem a Antonem Alénem. Se soukromými vozy nastoupí Španěl Dani Solá, Ital Corrado Fontana, Volkan Isik z Turecka a Michal Solowow z Polska.

V porovnání s loňskem, kdy na rychlostní zkoušky v okolí Ypres vyrazilo jediné Polo S2000, se letos do hry zapojí možná až tři kousky ze stáje René Georges Rally Sport; místo zraněného Larryho Colse nastoupí Bernd Casier, s dalším volkswagenem pojede Raphaël Auquier. O startu třetího VW ještě není rozhodnuto, nicméně pokukuje po něm Patrick Snijers, který měl původně jet s produkčním Subaru Impreza STi N14 od Bernarda Munstera. Pořadatelé by navíc byli rádi, kdyby se seznam atmosférických čtyřkolek na belgické rally podařilo rozšířit ještě o britské MG.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist