www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Belgium Ypres Westhoek Rally (ME)

Ypres: Ohlasy z cíle (audio MP3)

foto

2. července 2008 • 21:00

Po menším zpoždění způsobeném technickými problémy přinášíme závěrečné MP3 ohlasy z prostoru cíle a uzavřeného parkoviště víkendové Belgium Ypres Westhoek Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Alessandro Bettega exkluzivně ze závodů IRC pro ASCZ

foto

1. července 2008 • 17:50

Alessandro Bettega si na právě skončené Belgium Ypres Westhoek Rally odbyl hned dvojitou premiéru – poprvé startoval s Hondou Civic Type-R R3 a premiérově nakoukl do seriálu IRC. V něm by tento talentovaný jezdec měl letos absolvovat minimálně pět závodů. Server AutoSport.CZ vám počínaje belgickou soutěží nabídne díky exkluzivní spolupráci Alessandrovy dojmy z každého absolvovaného podniku IRC.

žádný příspěvek celý článek »

Jana Kopeckého zastavil betonový sloupek uprostřed trati

foto

1. července 2008 • 01:00

Belgickou Ypres Westhoek Rally pokračovala série Intercontinental Rally Challenge a český tým Motorsport Kopecký vkládal do první asfaltové soutěže tohoto světového seriálu dle očekávání velké naděje. Pilot Jan Kopecký patří mezi světovou asfaltovou špičku a svoji výkonnost chtěl potvrdit i poslední červnový víkend v Belgii.

žádný příspěvek celý článek »

Freddy Loix přepsal historii belgické klasiky

foto

29. června 2008 • 02:00

Freddy Loix přepsal historické tabulky belgické Ypres Rally, když jako jediný tuto soutěž vyhrál už popáté. Jeho letošní triumf byl zcela suverénní, po pátečním útoku už zkušený Belgičan i díky drobným potížím s převodovkou zvolnil a na své konto si připsal jen jeden nejrychlejší čas. Naopak Loixův stájový kolega Nicolas Vouilloz během soboty vyhrál sedm RZ a celkově dojel druhý. Přestože se bitva o bronz celý den konala mezi jinými jezdci, skončil jako třetí po fantastické stíhací jízdě loňský vítěz Luca Rossetti.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres: Ohlasy po RZ 16 (audio MP3)

foto

28. června 2008 • 20:50

Před posledními dvěma testy si svou pozici na čele soutěže upevnila dvojice belgických Peugeotů 207 S2000 pilotovaných Freddy Loixem a Nicolasem Vouillozem. Třetí místo patřilo Berndu Casierovi s Polem S2000, ovšem s minimálním rozdílem před Snijersem, Bassem a Rossettim.

příspěvků: 10 celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Belgium Ypres Westhoek Rally

foto

28. června 2008 • 18:30

Páteční první etapa letošní Belgické rally byla se svými šesti rychlostními testy z pohledu dnešního dne pouhou rozcvičkou, přesto přinesla řadu dramatických okamžiků. Náš stálý redakční spolupracovník Willy Weyens samozřejmě nechybí na své domácí soutěži a tak vám už nyní přinášíme jeho další snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres: Ohlasy po RZ 12 (audio MP3)

foto

28. června 2008 • 18:00

Po dvanácté rychlostní zkoušce se mohl maximálně radovat tým Kronos Racing, kterému patřily první dvě příčky průběžné klasifikace letošního třetího podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge. Za Freddyho Loixe se dostal jeho týmový kolega Nicolas Vouilloz, ovšem s minimálním odstupem před Giandomenicem Bassem.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres: Ohlasy po RZ 10 (audio MP3)

foto

28. června 2008 • 16:00

Po úvodní čtveřici zahřívacích testů náročného druhého dne letošní Ypres Westhoek Rally si své vedení i přes potíže s převodovkou pohlídal Freddy Loix před týmovým kolegou Nicolasem Vouillozem. Zajímavá bitva se však rozpoutala o další pódiové pozice. Přinášíme ohlasy jezdců ze servisní zóny v Ieperu.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres: Ohlasy po RZ 6 (audio MP3)

foto

28. června 2008 • 01:15

Na konci úvodního dne Ypres Westhoek rally se soutěžící vrátili opět na historické náměstí v Ieperu, kde jsme pro vás znovu zaznamenali rozhovory s některými posádkami, především těmi na vozech kategorie Super 2000.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Belgium Ypres Westhoek Rally ONLINE!

foto

28. června 2008 • 00:30

Po potemnělé šestici pátečních vložek dnes na posádky čeká doslova vražedná porce 213 (!) soutěžních kilometrů. Mezi dvanácti měřenými testy jsou zařazeny i dva průjezdy dvaačtyřicetikilometrovou bombou Heuvelland, která po prvním průjezdu přenese posádky do druhé půli dne, resp. po druhém zakončí celou rally. Cíl celé soutěže je plánován na 22:30. Sledujte Ypres Rally se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

První den na Ypres Rally ovládl domácí Kronos

foto

27. června 2008 • 23:55

Posádky účastnící se dalšího společného podniku seriálu ME a IRC mají za sebou první den asfaltové soutěže. Po šestici vložek, které se odjely většinou za tmy, jsou na čele jezdci belgické stáje Kronos Racing Freddy Loix a Nicolas Vouilloz. Za nimi následuje nejrychlejší fiat vedený Giandomenicem Bassem. V nejrychlejší pětce se dlouho držel i Jan Kopecký, jeho flanderská premiéra ale skončila kotrmelcem na dnešní poslední zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres: Ohlasy po RZ 3 (audio MP3)

foto

27. června 2008 • 21:00

Po prvních třech rychlostních zkouškách se na čele belgické soutěže usadil podle očekávání jeden z největších favoritů, jímž je domácí Freddy Loix na Peugeotu 207 S2000 týmu Kronos. Další dvě příčky zatím náleží Lukovi Rosettimu a Nicolasi Voullozovi na stejných vozech.

žádný příspěvek celý článek »

Ypres: Češi před startem

foto

27. června 2008 • 18:40

Na startu letošní Ypres Westhoek Rally nechyběly ani dvě české posádky. S Peugeotem 207 S2000 se do soutěže vydali Jan Kopecký a Petr Starý, zatímco mezi dvoukolkami budou bojovat Antonín Tlusťák s Janem Škaloudem na Citroënu C2 S1600. Přímo z Ieperu vám přinášíme jejich názory před startem soutěže.

příspěvků: 2 celý článek »

Na vítězství si brousí zuby řada favoritů

foto

27. června 2008 • 15:55

Na oficiální tiskové konferenci před startem Ypres Westhoek Rally se sešli největší aspiranti na vítězství v třetí letošní soutěži seriálu IRC. Kromě obhájce loňského prvenství Luky Rosettiho se jí zúčastnili Nicolas Vouilloz a Giandomenico Basso, za domácí jezdce se představili Freddy Loix, Patrick Snijers a Bernd Casier. Přinášíme jejich komentáře před startem rally.

žádný příspěvek celý článek »

Skvělá konkurence v Ypres

foto

27. června 2008 • 15:15

Prakticky kompletní startovní pole, tedy z pohledu přihlášených posádek, sjede ze startovní rampy belgické Ypres Westhoek Rally. Zatím bezesporu nejlépe obsazená soutěž letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge se tak může těšit na obrovskou soutěžáckou bitvu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist