www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Istanbul Rally (ME)

Rally Istanbul odstartovala v přístavní čtvrti Fenerbahce!

4. dubna 2008 • 22:30

Úvodní podnik seriálu mistrovství Evropy v rally jezdců (ERC) a Intercontinental Rally Challenge (IRC) odstartoval v pátečním podvečeru v přístavní istanbulské čtvrti Fenerbahce, která se nachází třicet kilometrů od servisní zóny. V blízkosti Blue Cafe a místního jachtařského klubu odstartovalo celkem 56 posádek z 11 evropských statů. V rámci hodnocení evropského šampionátu na šotolinových tratích v Turecku boduje celkem 10 jezdců.

K největším favoritům rally se řadí Italové Giandomenico Basso, Renato Travaglia, Fin Anton Alén, Turek Volkan Isik (všichni Fiat Grande Punto Abarth S2000), český jezdec Jan Kopecký, Ital Luca Rosetti (oba Peugeot 207 S2000). V rámci hodnocení seriálu IRC k aspirantům na čelní příčky se počítají Francouzi Nicolas Vouilloz, Bruno Tirabassi, Belgičan Freddy Loix (všichni Peugeot 207 S2000) nebo Španěl Dani Solá (Fiat Grande Punto Abarth S2000).

V prvním sobotním dnu na jezdce čeká 444 km dlouhá trať, která obsahuje 9 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 153 km. Jezdce prověří obtížné šotolinové rychlostní zkoušky. Podle předpovědi se očekává déšť, čímž se obtížnost rychlostních zkoušek ještě zvětší. Hned na úvodní erzetě s názvem Deniz čeká divácky atraktivní hluboký brod, který během prvního dne absolvuje startovní pole ještě dvakrát v nejdelších erzetách pod názvem Denizli (21,30 km). Rychlostní testy mají rychlý charakter a nabídnou pestrou rozmanitost povrchu.

První vůz startuje ze servisní zóny v Pendiku v 8:30 hodin, první posádka předá vůz do uzavřeného parkoviště v 19:07 hodin.

Roman Ordelt, Istanbul
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist