www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Istanbul Rally (ME)

Jan Kopecký vstoupil do šampionátu IRC

5. dubna 2008 • 21:30

Turecká Istanbul Rally zahájila šampionát Intercontinental Rally Challenge a s vozem Peugeot 207 S2000 se šotolinové soutěže účastní i česká posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký-Petr Starý.

Páteční oficiální shakedown byl svědkem premiérového seznámení se Jana Kopeckého s vozem Peugeot 207 S2000 na šotolinovém povrchu. Prioritním úkolem Jana během shakedownu bylo poznat jízdní vlastnosti nového vozu a přizpůsobit základní nastavení soutěžního speciálu pro nezpevněný povrch jízdnímu stylu Jana.

Sobotní etapu zakončila posádka Jan Kopecký-Petr Starý na průběžném šestém místě, ze kterého odstartuje česká dvojice do závěrečné nedělní etapy, ve které je na programu šest rychlostních testů.

„Během shakedownu jsem se snažil získat co nejvíce informací o chování nového soutěžního vozu na nezpevněném povrchu, neboť jsem jej neměl možnost vyzkoušet před oficiálním shakedownem vyjma krátkého asfaltového testu v okolí Kostelce nad Orlicí.

Pro úvodní sekci sobotní etapy skládající se ze tří rychlostních zkoušek jsem sice zvolil poměrně dobré základní nastavení vozu, ale bohužel jsem se mýlil ve výběru pneumatik. Ty fungovaly dobře pouze v úvodu první rychlostní zkoušky a vzhledem k rychlému opotřebování se výrazně klesala jejich přilnavost.

Dnešní etapu jsme zkoušeli neustále drobné změny na voze a v závěrečné sekci dnešní etapy jsem byl s jízdními vlastnostmi vozu skutečně spokojený. V poslední, tedy deváté erzetě, však přestala fungovat ruční brzda a to pro nás znamenalo časovou ztrátu. Několik zatáček doslova volalo po průjezdu s pomocí ruční brzdy. Snažil jsem se tedy projet tyto úseky smykem, což se někdy podařilo, jindy to byl méně povedený průjezd.

V nedělní etapě se budeme snažit využít zkušeností získaných s naším nových vozem během sobotní etapy,“ zhodnotil sobotní etapu pilot Jan Kopecký.

Motorsport Kopecký
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist