www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Valašská Rally

I přes vítězství na Valašce smíšené pocity týmu Sparrow Racing

10. dubna 2008 • 05:00

S rekordním počtem šesti vozů se vydala zlínská stáj na téměř domácí Valašskou Rally. A přestože dokázala vybojovat double ve třídě N2, o spokojenosti s dosaženými výsledky nemůže být příliš řeč.

Nejlepšího výsledku dosáhla jednoznačně mladá posádka Václav Dunovský – Jiří Stross. Po pětiměsíční pauze opět usedli do Hondy Civic Vti a od počátku bojovali o vítězství s Janem Jakubcem. Po chybě svého soka na poslední páteční zkoušce pak již neměli Dunovský se Strossem konkurenci a bezpečně si dojeli pro prvenství v N2 a třetí místo mezi juniory. „S výsledkem jsme maximálně spokojeni. Po pauze jsme se chvíli rozjížděli, ale pak jsme si jízdu vyloženě užívali. V sobotu jsme se snažili neudělat chybu, protože jsme měli velký náskok. Žádnou jsme neudělali, jeli jsme bez krizí,“ řekl v cíli viditelně spokojený Dunovský.

Druhou týmovou Hondu Civic Vti pilotoval Patrik Hlach, vedle kterého opět usedl Jiří Venuš. Od počátku sváděli napínavý souboj s Marcelem Havláskem, kterému dokázali poodjet až na posledních třech testech. „Jsem s výkonem i výsledkem na Valašce spokojený, už dlouho jsem si takhle krásně nezazávodil,“ prozradil u cílové rampy Hlach.

Ostatním týmovým posádkám se však vedlo mnohem hůře. Velmi rychle začal Jan Jakubec tentokrát navigovaný Pavlem Kacerovským. V úvodu bojovali o vteřinky s Václavem Dunovským, na páté zkoušce však v rychlé pasáži ustřelil zadek jejich Civica a společně skončili v kotrmelcích. S velkou časovou ztrátou však dokázali dojet do cíle zkoušky i následného servisu. Jakubec se v sobotu již více uklidnil a bezpečně držel čtvrtou příčku ve třídě. Pár set metrů po startu předposlední zkoušky však spadla jejich Honda pod úroveň cesty a nazpět jí pomohl až traktor...

Na Moravu se vydal také slovenský pilot Martin Vaško, který si tak odbyl premiéru na českých tratích. Jeho prioritou bylo rozjetí se před soutěží domácího šampionátu v Rožňavě, slušně rozjetou soutěž však zastavil strom. O mnoho více se nesvezl ani Petr Trnovec, kterého začalo od třetí zkoušky zlobit palivové čerpadlo. Následně se začaly kupit další problémy, což znamenalo odstoupení po první etapě.

Úplně nejhůře však dopadl Egon Smékal, ještě před startem první rychlostní zkoušky totiž vytekl olej z převodovky a je jen velké štěstí, že vůz nezačal hořet. V rámci testování se rozhodl zlínský pilot nastoupit v sobotu v superally, po defektu a poškození levého předního ramene však nakonec ani tu nedokončil.

Další soutěží mezinárodního mistrovství České republiky bude koncem tohoto týdne Mogul Šumava Rallye Klatovy.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist