www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Defrs Rally Team připraven na Mogul Šumava Rallye

11. dubna 2008 • 01:00

Valašská rally byla letošním prvním startem prostějovského Defrs Rally Teamu. Soutěž se pro tým odehrávala ve znamení uvedení nové techniky na závodní tratě. Josef Sedláček s Milanem Marušákem se premiérově účastnili soutěže s Renaultem Clio R3 z dílen teamu LAD, který v uplynulé sezóně vodil po tratích Francouzského šampionátu Cedric Robert. Mitsubishi Lancer EVO 9 se kterým startovali Michal Fiala a Tomáš Heidenreich má svůj původ v Itálii a postaven byl u neméně zvučného přípravce Ralliart Italy.

Posádky si před startem nekladly přehnané ambice a byly si vědomy, že nejdůležitější bude sžití se s novou technikou. „Nejde čekat, že hned od první rychlostní zkoušky pojedeme úplně naplno a budeme vyhrávat jednu rychlostku za druhou. Budeme se muset s autem hlavně sžít,“ avizoval před startem Josef Sedláček.

Již první etapa však dala znát, že obě posádky si na novou techniku zvykají poměrně rychle a výsledkem bylo 11. místo Michala Fialy a 19. místo Josefa Sedláčka v celkovém hodnocení. Pepa Sedláček navíc vévodil průběžnému hodnocení sk. A s náskokem 20 vteřin na Jana Šlehofera. „Jsme zatím spokojeni. Měli jsme nějaké menší problémy s chlazením, ale už je všechno v pořádku. Vedeme třídu i Áčka, budeme se snažit v sobotu pozici udržet,“ hlásil v cíli první etapy Pepa Sedláček. „Stále ještě nastavujeme podvozek a diferenciály a stále je co vylepšovat. Závod jsme pojali hlavně jako testování, takže i na zítřek máme stejné cíle,“ komentoval vystoupení v úvodní etapě Michal.

Sobotní etapa se nesla ve znamení změn. Josef Sedláček postoupil po 10. rychlostní zkoušce až na 15. pozici celkového hodnocení, ale defekt levého zadního kola v RZ 12 veškeré snažení zhatil a poslední městský okruh již nedával příliš nadějí na vylepšení 22. pozice celkového pořadí a 3. příčky v hodnocení sk. A. Vrcholem smůly pak byl stejný problém i v závěrečném testu, tentokrát na levém předním kole, který zmařil šance i na udržení výsledku v závěru soutěže. Pilot Clia své účinkování v soutěži uzavřel 25. místem celkově a 5. mezi Áčky, když dokázal o vteřinu udržet za sebou stahujícího Petra Zedníka.

„Nejsme úplně nespokojeni. Myslím, že jsme ukázali, že auto má v Áčkách na vyhrávání a že je konkurenceschopné. Bohužel nevyhnuli jsme se defektům v závěru soutěže a to naše snažení zhatilo. Celkový dojem ze soutěže ale máme dobrý,“ komentoval v cíli výsledek Sedláček.

Testujícímu a zkoušejícímu Michalu Fialovi se technické problémy i defekty vyhýbaly a během sobotního programu se mu podařilo oproti pátku ještě o pozici polepšit k celkovému 10. místu, když dokázal vyjít vítězně z dramatického souboje s Jiřím Volfem a Jaromírem Tarabusem. „Stále ještě nejsme úplně spokojeni s nastavením auta, budeme tomu muset ještě věnovat hodně času,“ hodnotil v cíli soutěže Michal. „Ale s 10. místem na úvod sezóny jsem docela spokojený. Dúležité je, že jsme dojeli do cíle.“

Nyní již tým čekají přípravy na třetí dějství MMČR, kterým bude Mogul Šumava Rallye. „Samozřejmě bychom od Šumavy rádi očekávali ještě více než od Valašky, ale těžko soudit před závodem. Doufáme v lepší podvozek, který se nám nepodařilo na Valašce donastavit. Pokud se povede vyladit, rádi bychom oproti Valašce ještě trochu zrychlili a zlepšili výsledek,“ říká Michal Fiala. „Na Šumavu se samozřejmě moc těšíme, protože je to náš domácí závod. Tratě jsou oproti předchozím ročníkům odlišné, a tak nebudeme moci využívat znalostí z předchozích let. Ale na tom budeme stejně se všemi soupeři, takže vše je otevřeno a nezbývá než jet naplno a vyhnout se krizovým momentům,“ dodává Michal.

„Na Šumavu pojedeme s cílem vyhrát skupinu A a samozřejmě budeme chtít být znovu co nejvýše v absolutním hodnocení. Věříme že auto bude fungovat stejně dobře, jako fungovalo na Vsetínsku,“ sděluje své plány před soutěží Josef Sedláček. „Snad jsme na Valašsku přesvědčili a pořadatelé nám vyhoví a umožní lepší startovní pozici, než 44., kterou máme v listině přihlášených,“ dodává.

Závěrem by realizační tým Defrs Rally Teamu chtěl poděkovat všem, kteří se na zmiňovaných úspěších podíleli. Taktéž všem partnerům společnosti Defrs Sport s.r.o. a v neposlední řadě všem fanouškům za atmosféru podél trati a podporu, kterou našemu sportu dávají.

Vozy Defrs Rally Teamu se vydají na trať se startovními čísly 33 Michal Fiala – Tomáš Heidenreich a 44, které povezou na svém voze Josef Sedláček s Milanem Marušákem.

Petr Medřík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist