www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Další triumf Kresty, tentokrát šumavský

12. dubna 2008 • 18:25

Vybraní soupeři stačili Romanu Krestovi jen první den. Zatímco expilot mistrovství světa vysoké tempo držel bez zaváhání, rivalové postupně ztráceli, nebo odpadávali. Závodník Mogul Racing Teamu společně s navigátorem Petrem Grossem ovládli 43. Mogul Šumava Rally suverénně. Podobným stylem jako nedávnou 'Valašku'. Posádka se radovala nejen z vítězství, ale také z postupu do čela mezinárodního šampionátu České republiky.

Nejstarší českou automobilovou soutěž vyhrál Kresta potřetí, takže stejně jako před dvěma týdny ve Valašském Meziříčí dosáhl hattricku. První den v Klatovech a okolí zakončil s tím, že na druhého Pavla Valouška měl navrch 1 minutu a 3 vteřiny a po dvou dnešních zkouškách činil rozdíl mezi lídrem a druhým již bezmála dvě minuty. V cíli to pak bylo o téměř další minutu více.

Roman Kresta letos závodí v naprosté pohodě. Úvod sezony, rakouskou Jänner rally vynechal, nicméně od svého nástupu nedává nikomu moc šancí. Vedle spolupráce s Petrem Grossem mu výtečně svědčí i Mitsubishi Lancer Evo IX z dílen Charouz Racing Systemu. Spolehlivost je znakem posádky i zázemí.

První etapu poznamenaly vážné havárie. K nejdramatičtějším patřila 'rána' Daniela Landy s jedním z řady mitsubishi. Jezdec i jeho navigátor Jan Škaloud byli po přemetech ošetřeni ve strakonické nemocnici, kde zůstali na pozorování. Šampionát pokračuje 1. až 3. května v Českém Krumlově.

Roman Kresta: „Výsledek výborný, práce celého týmu také, takže spokojenost maximální. Jsem moc rád, že se nám s Petrem Grossem podařilo zopakovat úspěch z nedávné Valašské rally. Získali jsme nejvíce, čehož lze v jedné rally dosáhnout. Včetně bonusových bodů za vítězství v etapách. Máme velkou radost. Absolvovali jsme dvě ze tří odjetých soutěžích a jsme v čele. Pátek, tedy první etapa, mě osobně bavil víc než dnešek. Bojovali jsme s Vencou Pechem a to mám radši než jízdu s velkým náskokem. Jak jsem říkal už včera, škoda, že Vašek musel odstoupit. Dnes jsem si hlavně hlídal vedení a zároveň kontroloval pořadí v etapě. Bylo to svým způsobem trápení, protože člověk nejede v plném nasazení. Ale podařilo se, včetně bonusových bodů za vítězství v každém z dní. Moc s Petrem děkujeme celému týmu i fanouškům podél trati!“

Antonín Charouz: „Roman zajel výborně, patří mu velká gratulace. Škoda, že nedojel Václav Pech, který také řídí vůz z našich dílen. Myslím, že Roman dal šumavským výkonem jasně najevo, jako touží po tilulu šampiona.“

BPA; foto: P.Frýba
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist