www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Karel Trojan bere ztečí Šumavu

11. dubna 2008 • 04:00

Již v pátek 11. dubna odstartuje Rally Šumava a na jejím startu letos opět stane i Karel Trojan s Petrem Řihákem. Kratičká pauza mezi odjetou Valaškou a nadcházející Šumavou stačila týmu Korno Motorsport, aby důkladně zrevidoval vůz a připravil jej na další, takřka domácí soutěž. Ostrý start na Valašce odhalil skryté dětské nemoci nového vozu, které nevyvstaly při krátkém testu a tak se zdá být vše na nejlepší cestě k dalšímu dobrému výsledku v Rally Šumava.

Obhajoba loňských stupňů vítězů však bude nesmírně těžká. Při výčtu konkurence, která je do soutěže letos přihlášena, půjde vpravdě o nadlidský výkon. Závod však vždy končí až projetím cíle a tak až sobotní odpoledne rozkryje tajenku konečných výsledků. Pro pořádek připomeňme, že posádka Trojan – Řihák bude obhajovat loňské třetí místo v cíli.

„Rychlostní zkoušky letošní Šumavy se nám líbí a myslím, že se oproti zvyklostem zažitým na sněhu a v nepohodě o dost zvedne tempo. Trochu se děsím jednoho místa z okruhové rychlostní zkoušky, která se jede na přejezdu do Plzně. V rychlé levé zatáčce je odbočka vpravo a když dojedete někoho, kdo bude končit a najíždět obráceně, než vy, tak bude nutné zcela zastavit. Asi by to bylo snadno řešitelné retardérem a tak doufám, že to nebude problém. Jinak snad vše bude fungovat k naší plné spokojenosti a my opět šťastně spatříme cíl. Výsledek se však neodvažuji tipnout a ani to nikdy nedělám,“ říká Karel Trojan.

Spolujezdec Petr Řihák k tomu doplňuje: “Počasí by mělo být letos příznivé a tak snad jediné, čeho se obávám, je volba pneumatik pro pátečních pět vložek, kdy jedna je Čínov a další jsou vzdáleny bezmála sedmdesát kilometrů. Také mám jisté obavy ze servisu, který se z Janovic stěhuje do Jinína a je celý na šotolině a blátě. Myslím, že servisní trucky tam budou mít problém. Před chvíli jsme dotrénovali a vložky se nám vesměs líbí. Je to rychlé, ale zároveň i technické. Momentálně tu začalo drobně pršet a tak ještě uvidíme, co soutěž přinese.“

Pátek přinese několik rychlostních zkoušek, které zahalí rouška tmy a tratě tak potrápí zrak všech jezdců. Kompletní domácí soutěžácká špička se všem přítomným představí jistě v tom nejlepším světle a nejinak tomu bude i v případě Karla Trojana s Petrem Řihákem, kteří se pokusí o malý zázrak ve formě obhajoby loňských stupňů vítězů. Přijďte nás k tratím letošní Šumavy podpořit i vy!

Karel Koldovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist