www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Větší ohleduplnost by neškodila (aktualizováno)

14. dubna 2008 • 11:00

Posádka měnila cca na 4km RZ 10 defekt. Poté dojela posádku Dunovský-Štross,která je nebyla mnoho km schopna pustit před sebe.

Od vozu pana Dunovského se vzneslo několik kamenů, které na C2R2 poškodily čelní sklo a prorazily chladič. Za cílem RZ posádka Pletka-Novák odstoupila právě z důvodu proraženého chladiče.

Více pozornosti a ohleduplnosti ze strany pana Dunovského by neuškodilo.

Onboard video z vozu posádky Pletka-Novák

Tomáš Pletka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.04.2008 13:47
Pletka
Myslím,že z toho nikdo nedělá aféru milý Fanoušku Rally Barto Jiří. Touto cestou jsem chtěl pouze odůvodnit,proč jsme ze závodu odsoupili.Nikdo neobviňoval Vaška,že to udělal schválně a nikdo zde netvrdil,že jsme odstoupili z důvodu odletujících kamenů.Odstoupili jsme z důvodu poškozeného chladiče po konci 10Rz.Toto poškození bylo zaviněno kameny. Kdyby došlo ke stejnému poškozeníVaškova vozu po našem předjetí, nejspíš by zde byl také článek proč posádka Dunovský - Štross odstoupila z 1.místa v N2.Vaškovi nic nevyčítám , pouze poukazuji na to,že doba strávená za ním byla dlouhá. Nejsem z těch lidí,kteří by z něčeho podobného dělali zle. Ještě jedna věc milý Fanoušku Rally Barto Jiří s platem vajec na zadním okénku.Pokud vím ,, kameny odlétavaly´´ je tvrdé y. Takže až si zase povezeš vejce do svého domova vezmi si prosím slovník češtiny.S pozdravem Tomáš.
15.04.2008 11:54
Michal
p.Dunovsky kdybyste nereagoval tak nebudu ani ja.p.Pletka je sice rozhorcen ze souteu nedokoncil ale napsat sem tohle a delat z toho takovou aferu mi prijde dosti nevhodne.Navic kdyz napise ze od vasi posadky odletavali kameny a to byl duvod odstoupit.Tento nazor kdyz zastava a jeste v takoveto podobe snad nemuze bytducha pritomen a snad ani ne normalni soutezak ale pan ktery si domu veze vajicka na plate.S pozdravem Fanousek Rally Barta Jiří
14.04.2008 22:33
Dunovsky
Není pravda, že jsme neměli kam pospíchat. Patrik Hlach sice měl ztrátu, ale naše sebemenší zaváhání by ho vrátilo okamžitě do hry. Jel velmi dobře a rychle a tak bylo potřeba se maximálně soustředit, abychom ho udrželi za sebou. Navíc se nám celou soutěž nedařilo podle představ a byli jsme rádi, že jsme jeli aspoň tak, jak jsme jeli. Tomáše Pletku jsme viděli odstaveného a proběhlo nám hlavou jen že odstoupil. Absolutně mě nenapadlo, že vymění kolo a dojede nás. Pokud předem nevíte, že vás může někdo dojet (viz. my vloni v Třebíči, když se za nás propadl Míša Fiala a bylo předem jasné, že nás bude předjíždět) tak s tím člověk nepočítá a nemá důvod koukat do zrcátka. Navíc tato rychlostní zkouška byla hodně těžká, takže jsem si prostě kluků všiml, jak je vidět z videa, až po nějaké době. Je mi líto, že nakonec dopadli takhle, ale to bychom museli levitovat, aby nelétaly kameny. Stejně jako když nás poté předjeli, také to od jejich pneumatik odlétávalo. Tomu jaksi zabránit nejde. Věřím, že Tomáš z toho nebude dělat aféru, protože já nemám absolutně důvod zrovna jemu něco podobného dělat naschvál. Tak se Tomáši prosím nezlob. I takové věci k tomu našemu sportu patří, byť je mi jasné, že to pro vaši posádku bylo víc než nepříjemné.

Václav Dunovský
14.04.2008 17:54
Mirekfric
To tedy od Dunovského zrovna sportovní nebylo... Navíc neměl kam spěchat. Před sebou 2 minuty nic, za sebou tři čtvrtě minuty taky nic.
toplist