www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Böttcher Rally Vyškov

Jiří Hladík: Nové auto je nová výzva

17. dubna 2008 • 11:00

U trati Valašské rally jsme se potkali s Jiřím Hladíkem, úřadujícím sprintovým šampiónem třídy N2, a tak jsme jej trochu vyzpovídali.

Jiří, jednoduchá otázka – co tě čeká v nadcházející sezóně?

V sezóně 2008 nás čeká další změna kategorie, ve které budeme účinkovat. Nakonec se po dlouhých jednáních situace vyvinula tak, že bychom měli závodit ve výtečně obsazené třídě A5 s vozem Škoda Felicia 1,4 Kitcar, se kterým tady závodí Miroslav Březík. Naším programem je kompletní seriál sprintrally.

Co se ještě ve vašem týmu přes zimní přestávku změnilo?

Posádka zůstane stejná. Pokud nenastanou nepředvídatelné okolnosti, pojedeme kompletní seriál sprintrally opět s Marcelou Dolečkovou. Novinkou budou sponzoři, auto se oblékne do barev úspěšné společnosti TROTINA Auto, která se zabývá prodejem a servisem ojetých osobních a užitkových vozů. Budeme mimo jiné také propagovat výrobky Tempo společnosti Druchema.

Stále jezdíš ´sprinty´, nelákají tě delší soutěže?

Samozřejmě lákají, limitují nás ale finance a v plánu zatím díky tomu delší soutěže nemáme. Moc rádi bychom se na nich někdy svezli, protože na delších soutěžích lze posbírat více zkušeností, jede se i v noci, a to vše je pro závodnický pokrok důležité. Letos ale máme s partnery nasmlouvány starty v kompletním seriálu sprintrally, takže náš případný start na delším podniku je otázkou dalšího jednání či nějaké dobré nabídky.

Teď jsme spolu u tratě dlouhé a těžké Valašské rally, která se navíc jede za tmy i za světla, na mokru i na suchu...

Já jsem samozřejmě ještě Valašku nikdy nejel, ale mám zkušenosti se sousední vsetínskou soutěží, která se jezdí po podobných nebo i stejných tratích. Takže jsem to částečně zažil, částečně tu i vidím, že je to soutěž velice náročná a pěkná. Co se tmy týče, je obdivuhodné, jak kluci na trati dokážou v takových podmínkách zajet…

Ty ale ještě s nočními rychlostkami moc zkušeností nemáš? Myslíš, že by se ti na nich mohlo dařit?

Máme na svém kontě jen několik prologů, Kopná, Hradec, jinak jsme ještě čistokrevnou noční zkoušku nikdy neabsolvovali. Jak se by se mi v takových podmínkách dařilo, je těžké odhadovat, ale myslím si, že by to mohlo být dobré. Teď máme na trénikovém autě konečně světelnou rampu, takže plánujeme malý noční test. Je to úplně o něčem jiném a navíc víme, že tma prověří kvalitu rozpisu, který musí být precizní – no a to si chceme vyzkoušet.

Valaška letos hodně klouže, tohle jsou ale podmínky, se kterými sis vždycky rozuměl, že?

Je pravda, že voda nám nikdy nevadila. Když jsem začínal, samozřejmě jsem se vody bál – to ale asi všichni. Tak jsem se rozhodl, že naopak z mokra udělám svojí výhodu a zapracoval jsem na sobě v tomhle směru. Myslím, že se to částečně povedlo, což jsme už několikrát i prokázali.

Vraťme se k tvým plánům. Miroslav Březík s autem, co pojedeš ty, tady jede skoro v neuvěřitelném tempu. Jak odhaduješ, že by se s ním mohlo dařit tobě?

Pochopitelně bychom rádi figurovali v pořadí co nejvýš, ale budeme si určitě na auto nejdřív muset zvykat a až pak postupovat dopředu. Nějakou představu o našich výsledkových cílech už sice máme, ale radši si ji nechám pro sebe.

Děkuji za rozhovor.

I já děkuji a rád bych pozdravil všechny čtenáře serveru Autosport.cz.

Karel Špaček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist