www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Trojan na Šumavě stříbrný

15. dubna 2008 • 10:20

Letošní Mogul Šumava Rallye Klatovy byla poznamenaná mnoha karamboly a také poměrně velkým počtem odpadnuvších vozů. Posádka týmu Korno Motorsport ve složení Karel Trojan a Petr Řihák se však s nástrahami tratí vyrovnala víc než skvěle a dokončila na stříbrné pozici hned za vítězným Romanem Krestou.

V závěru sobotní etapy ještě bylo třeba svést tuhý boj s Pavlem Valouškem, který zvládl opravit svůj vůz a mocně dotahoval. Karel Trojan však neponechal nic náhodě a taktéž vystupňoval tempo. Výsledkem je skvělá druhá pozice v cíli a s tím související bohatý příděl mistrovských bodů. který Karla Trojana posouvá na čtvrté místo průběžného pořadí MMČR za Václava Pecha.

Vyrovnané výkony takřka od samého startu až do cíle soutěže se ve výsledku fruktifikovaly skvělým umístěním na stupních vítězů a navzdory nachlazení Karla Trojana, které ho postihlo již v průběhu tréninků, dosáhla posádka dosud nejlepšího letošního výsledku. Potěšující pro tým Korno Motorsport je i fakt, že všechny vozy postavené v jejich dílnách dokončily bez problémů soutěž, když Karel Trněný dojel na slušném šestém místě a Sláva Ducháček dokončil na místě jedenáctém.

Karel Trojan je s umístěním samozřejmě nadmíru spokojen a hodnotí jej slovy: „Start na Čínově se nám moc nevyvedl a vyjetá dvanáctá pozice nás příliš neuspokojila. Na následující zkoušce jsme hned v prvním odbočení museli nadvakrát couvat a opět jsme si moc nepolepšili. V tom okamžiku jsem se zdravě naštval a v dalším průběhu páteční etapy se probojoval až na třetí pozici. V sobotu se pak s technickými problémy potýkal Valoušek a nám se ještě podařilo vylepšit výsledek na skvělé druhé místo v cíli, kterého si moc vážím a jsem za něj opravdu rád.“

Spolujezdec Petr Řihák k tomu uvádí: „Doteď nevíme, proč se nám okruh na Čínově tak nepovedl, ale nebyly tam žádné chyby ani zaváhání. Na další vložce jsme zrychlili, ale chybovali jsme a figurovali opět v hloubi startovního pole. V tom okamžiku se Karel utrhnul a začal zajíždět časy, které nás s přispěním problémů Pecha dostaly až na třetí místo po pátečních vložkách. V sobotu jsme vytrvali v nasazeném tempu a problémy jsme měli snad jen na posledních dvou vložkách, kdy nám fungoval, nefungoval interkom a já si málem vykřičel hlasivky. Letos se jelo opravdu hodně rychle a dovolím si tvrdit, že místy až nebezpečně. Výsledek v cíli se nebojím označit jako snový a doufám, že v nastoupeném trendu vytrváme.“

Další soutěží MMČR, která na oba borce z týmu Korno Motorsport čeká, je Rallye Český Krumlov, která přivítá posádky 1. až 3. května. V Českém Krumlově pamatuje Karel Trojan lepší ale i horší časy a zopakovat skvělý loňský výsledek asi nebude zrovna procházka růžovým sadem. Nejbližší start si ovšem oba závodníci odbudou na sprintu ve Vyškově, tedy již nadcházející víkend a to za tým Seznam.cz, nicméně vůz zůstane ve svých klasických barvách.

Karel Koldovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist