www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Rally de Portugal

Campos prvním pilotem IRC v barvách BF Goodrich

16. dubna 2008 • 19:30

Portugalský mistr z roku 2002, 34letý Miguel Campos, uspěl v konkurenci dalších 47 soupeřů a na nadcházející Vodafone Rally of Portugal usedne za volant Peugeotu 207 S2000 připravovaného týmem Kronos a sponzorovaného společností BF Goodrich.

Jde o první z šestice startů, kdy bude domácímu jezdci vybranému sportovními novináři daného státu umožněn bezplatný start na podniku IRC v jeho zemi. Volby se tentokráte zúčastnilo šestnáct portugalských motoristických novinářů. Osm z nich zvolilo Campose, pět hlasovalo pro Ruie Madeiru a zbývající tři dali svůj hlas Machadosu Santosovi. Zajímavé zároveň je, že Campos, který získal domácí titul před šesti lety s Peugeotem 206 WRC, již notně omezil své sportovní aktivity a věnuje se práci v rodinné oděvní společnosti.

Miguela Campose čeká seznamovací test s novým vozem 5. května v Algarve, tedy několik dní před soutěží, která bude mít svou základnu ve Faro. Jeho týmovými kolegy budou jezdci týmu Peugeot Belux, tedy Freddy Loix a Nicolas Vouilloz.

Belgická národní federace zároveň zahájila příjem přihlášek pro belgické jezdce, z nichž se bude vybírat pro letní Ypres Rally, která je samozřejmě zároveň domácí soutěží i pro tým Kronos. Celý projekt vztažený k IRC vzešel z iniciativy společnosti BF Goodrich, na kterou zareagovala konkurenční značka obdobným programem Pirelli Star Driver, zaměřeným na regionální šampionáty FIA.

Seznam přihlášených posádek na Portugalskou rally obsahuje celkem 16 vozů kategorie Super 2000, devět Peugeotů a sedm Fiatů Abarth. Zároveň slibuje také mnohem silnější konkurenci produkčních vozů, než tomu bylo na úvodním podniku IRC v Turecku. S vozy Mitsubishi by se měli představit Andreas Aigner, Juho Hanninen, Paolo Andreucci, Luca Betti, Bernardo Sousa, Araujo Armindo a Fernando Peres.

Martin Holmes; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.04.2008 15:47
pesos
Kresta nemusí,hlavně aby tam jela evropská špička,aby se bylo na co dívat.
17.04.2008 10:57
Acom
Tipuju, ze by se mohl na Barumce v barvach BF objevit Roman Kresta:-)
17.04.2008 08:57
pesos
Doufejme že ho uvidíme na Barumce!
toplist