www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Rally de Portugal

Stohl v Portugalsku s Peugeotem 207 S2000!

18. dubna 2008 • 04:00

Poprvé od loňské Rally of Wales se za volant soutěžního speciálu vrací rakouská rallyová jednička Manfred Stohl. Ten stejně jako Didier Auriol a Francois Duval (oba Fiat Punto S2000) kývl na nabídku pořadatele Portugalské rally, druhého podniku Intercontinental Rally Challenge, a pro tuto soutěž usedne do vozu kategorie S2000. Na rozdíl od obou výše jmenovaných však povede po portugalských tratích konkurenční Peugeot 207 S2000, připravovaný týmem Munaretto.

Manfred Stohl patřil dlouhá léta k pravidelným účastníkům seriálu mistrovství světa. Po několika sezonách za volantem produkčních mitsubishi si vyzkoušel i kokpity mnoha speciálů kategorie WRC, například Hyundai Accent či Citroën Xsara. Největších úspěchů ale dosáhl za volantem polotovárního Perugeotu 307 WRC, se kterým v roce 2006 vybojoval celkové čtvrté místo.

Jeho dlouholetým sponzorem byla olejářská společnost OMV, která však na konci sezony 2007 ukončila prakticky všechny sponzorské aktivity spojené s automobilovým sportem. To je hlavní příčina, proč už letos Rakušan nemá žádný komplexní program startů v některém ze světových seriálů. O to víc se ale může věnovat rodinné firmě Stohl Racing, která se zabývá stavbou soutěžních speciálů značek Subaru a Mitsubishi; z jejích dílen například pochází také unikátní Lancery Evo poháněné zemním plynem.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist