www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Jordan Rally (JWRC)

Barry Clark: Ještě teď tomu nemohu uvěřit!

30. dubna 2008 • 11:00

Jako pohádka zní příběh Barryho Clarka na Jordánské rally. Pětadvacetiletý Angličan, loňský vítěz Fiesta Sporting Trophy, který se měl nováčkovské soutěže zúčastnit v roli týmového mechanika, nakonec usedl za volant samotného speciálu a i přes obrovskou ztrátu dokázal soutěž dokončit.

Možnost odstartovat do soutěže vyplynula jako řešení nenadálé situace kolem Luise Péreze Companca, který byl okolnostmi v Argentině nucen odcestovat zpět do země. Angličan má v letošním roce naplánován s týmem omezený program, oznámení startu v Jordánsku pár hodin před startem tak pouze urychlilo premiéru za volantem Focusu WRC07.

„Ještě teď tomu nemohu uvěřit,“ říká Clark po soutěži. „Dostal jsem tuto úžasnou příležitost na poslední chvíli a abych řekl pravdu, plně jsem si to ještě neuvědomil. Měl jsem zde obtížný úkol, jel pod přísnými instrukcemi soutěž dokončit a my jsme skoro zajeli TOP 10. Škoda ztracených bodů do hodnocení značek, které by byly třešničkou na dortu. Vložky byly těžké a fakt, že jsme neměli vlastní rozpis, nám to určitě neulehčil. Nyní si ale do své další soutěže s týmem v Turecku hodně věřím.“

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist