www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. června 2024, Svátek má Milan, zítra Leoš

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Rallye Český Krumlov

V Krumlově rozhodovalo obutí, první etapu poznamenala vrtkavost počasí

3. května 2008 • 10:30

První etapu výrazně poznamenala vrtkavost počasí. Suché nebo mokré? Kdy volil správně, uspěl.

První část českokrumlovské soutěže s vyvíjela vcelku podle očekávání. Hned od počátku nastoupila posádka Kresta – Gross obhajující rok staré prvenství a vyhrála většinu rychlostních zkoušek. Sekundovali jim Pech s Uhlem a z mírného povzdálí přihlíželi Valoušek a Hrůza. Pech zvolil správné pneumatiky, Kresta se do druhého kola moc netrefil.

Hned na první RZ se trefil do můstku Jan Jelínek a rychlou jízdu ukončil, havaroval také Tomáš Pletka s citroënem, odstoupil i Robert Achs pro obtíže se subaru. Protože na téže RZ Zátoň skončil i Petr Lehér s dalším subaru, vypadalo to na hojnou úmrtnost. Lehér skočil na pověstnou hranu panelů nad Zátoní tak nešťastně, že prorazil obě přední pneumatiky a musel vyčkat na superally.

Další RZ už tolik pole neprosívaly. Diváky hojně obsypaná supervložka na budějovickém výstavišti viděla minimální rozdíly. Stala se kořistí Václava Pecha, Kresta show poněkud prodal. O největší vzruch se postaral Egon Smékal, když na klouzavém mokrém asfaltu do delší rychlé rovině neubrzdil Hondu Civic Type-R, dosáňkoval přes mokrý trávník až k zábranám pro diváky a dokonce do nich narazil. Nikomu se nic nestalo, RZ nebyla přerušená, Smékal postál dvě minuty pro kontrolu auta a pokračoval.

Osychající trať přála později startujícím. Toho dokonale využili Šlehofer se Soběhartem z týmu ROTO Plzeň a s Fiatem Punto S1600 obsadili absolutně sedmé místo. Jednoznačně porazili své největší soupeře v kategorii Sedláčka a Tlusťáka, hned po jejich dojezdu do cíle začalo pršet.

Na nočních RZ se mezi dvoukolkami vytáhl Sedláček a vyhrával, pořadí se ustálilo na tom, že druhý dojel do nočního servisu Šlehofer a třetí Tlusťák.

Technické potíže pronásledovaly Emila Triner. Odlomil se jeden zub na kolečku třetího stupně v převodovce a bez trojky to jde těžce. Triner navíc ve svém doprovodu náhradní převodovku neměl musel spoléhat na solidaritu soupeřů.

Hned na první RZ praskl klínový řemen na VW Polo obhájcům mistrovského titulu N2 manželům Trojanovým z ČK motorsport. Nejen že jeli bez posilovače řízení, ale také elektrickou energii čerpali z akumulátoru. Na výstavišti nuž jí moc nezbývalo.

Bratrům Odložilíkovým zase mezi výstavními trávníky scházel dostatek benzinu. V každé zatáčce se hladina v nádrži odlila a Peugeot 207 S2000 dojel do seskupení jen tak tak. Nastoupit musely pak lidské síly.

Noční RZ opět skrápěl déšť, většina posádek zvolila mokré obutí. Noční servis proběhl vcelku v poklidu, posádky uložily vozidla ke spánku v parc fermé přímo na výstavišti.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist