www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Rallye Český Krumlov

Roman Kresta s Petrem Grossem suverénními vítězi letošního Krumlova

3. května 2008 • 18:05

Roman Kresta vyhrál systémem „start-cíl“ letošní ročník Rallye Český Krumlov. Nic na tom nezměnila ani závěrečná zkouška Kohout II., která již do pořadí na špici nepřinesla žádné změny. Stříbrnou příčku tedy obsadil Václav Pech a třetí dojel stejně jako na dvou předchozích soutěžích Pavel Valoušek. Roman Kresta tak zkompletoval hattrick, navíc jihočeskou soutěž celkově vyhrál už počtvrté a vyrovnal tak historický rekord Leo Pavlíka a Ladislava Křečka.

Poslední vložka se stala osudnou pro Daniela Běhálka, který do té doby bojoval o umístění v nejrychlejší pětce. Krátce před cílem celé rally ale skončil mimo trať a bohužel pro posádku nebylo v jejích silách dostat své žluté subaru zpět na trať. Svůj den neměl ani Jaroslav Orsák, jenž na své včerejší sympatické časy již nedokázal navázat a nakonec se propadl na konečné sedmé místo.

Skupinu A vyhrál Josef Sedláček s Renaultem Clio R3. S osmisekundovou ztrátou jej následoval Jan Šlehofer na fiatu, který tak při další vzájemné konfrontaci oplatil třetímu Antonínu Tlusťákovi těsnou porážku z Valašské Rally. Klasifikaci historických automobilů suverénně ovládl Lubomír Tenkl se svým novým BMW M3, druhé místo obsadil jeho stájový kolega Ctirad Hájek s tradičním kadettem. Cenné třetí místo nakonec vybojoval Jan Krejča se Škodou 110L.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist