www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Rallye Český Krumlov

Pohárový víkend Sparrow racingu v Českém Krumlově

7. května 2008 • 20:30

O prvním květnovém víkendu přišla i pro zlínský SPARROW RACING TEAM na řadu jedna z nejkrásnějších českých soutěží, Rallye Český Krumlov. Na tradičně perfektně připravenou soutěž dorazil tým ze Zlína se čtyřmi tradičními soutěžními speciály Honda Civic připravenými pro třídu N2 a Hondou Civic Type-R Egona Smékala. Mezi tradiční jezdce týmu Vaška Dunovského, domácího Patrika Hlacha a Honzu Jakubce přibyla nová dámská tvář. Poprat se o body do dámského poháru přijela i Katka Štorková.

Před startem celé soutěže bylo jasné, že hlavní roli ve výsledcích celé soutěže bude hrát nestálé počasí. V rámci týmu po poradě s místními „špiony“ posádky vyrazily do úvodní sekce na slickách. Drobné komplikace s počasím nastaly až před startem RZ na výstavišti v Českých Budějovicích. Vozy na konci startovního pole vyrazily na trať již za stálého deště. Do největších problémů se zde dostal Egon Smékal se svým TypeRem. Po výletu mimo trať, kdy za oběť padla jedna dopravní značka, požární hydrant a několik zábran, ztratil dvě a půl minuty a poškodil svůj vůz. Mechanici v následném servise měli plno práce, ale vyměnit poškozený chladič a opravit drobné kosmetické vady stihli v časovém limitu a Egon Smékal se spolujezdcem Janem Mastacanem mohli začít stahovat náskok svých soupeřů ve třídě N3.

Ve třídě N2 se dostal do vedení po úvodních čtyřech testech Vašek Dunovský, který od úvodu patřičně zatahoval, Patrik Hlach byl na domácích tratích v těsném závěsu čtvrtý, Jan Jakubec o místo lépe třetí. Katka Štorková uzavírala po defektu výsledkovou listinu této třídy.

V druhé noční sekci po vyhrané RZ Ján a Zátoň Vašek Dunovský přidal ke svému náskoku na druhého přidal dalších 20 vteřin. Patrik Hlach po výborně zajeté zkoušce Dobrné poskočil na místo druhé. Honza Jakubec po problémech s přídavnou světelnou rampou odevzdával vůz do uzavřeného parkoviště na místě čtvrtém. Egon Smékal za tři rychlostní testy dokázal stáhnout na své soupeře minutu a půl a přenocoval jako čvrtý.

Volba pneu nebyla jednoduchá ani v sobotu ráno. Jakubec a Dunovský zvolili slicky, Patrik Hlach nakombinoval na svou Hondu mokré a suché pneu, Katka Štorková a Egon Smékal na úvodní tři RZ zvolili mokrou variantu. Sobotní kombinace prvních třech rychlostních zkoušek Kohout-Malonty-Slavkov byla pro vývoj ve třídách N2 a N3 rozhodující. Po technických problémech ve třídě N2 Jinderleho s Hondou a Trojana s Polem si druhou příčku udržoval výborně jedoucí Patrik Hlach a Honza Jakubec se usídlil na místě třetím. Egon Smékal před poslední rundou rychlostních zkoušek byl ve vteřině s Danem Vodičkou na místě prvním, který startoval s identickým vozem.

Ve druhém průjezdu rychlostní zkoušky Malonty stál určitě za zmínku skvělý čas Dunovského, a to když na 25 kilometrech dokázal nadělit svým soupeřům ve třídě více než půl minuty a v absolutním pořadí zajet 23. čas. Egon Smékal také na této legendární zkoušce zatáhl a vytvořil si rozhodující náskok šestnácti vteřin v en-trojkách. Jakubec s Hlachem na Malontech a závěrečném Slavkově si již kontrolovali svůj dostatečný náskok.

V závěrečném servise v Kájově před cílovou rampou tak mohl šéf týmu Sparrow racing Oldřich Hrabec blahopřát k vítězství Egonu Smékalovi ve třídě N3, Václavu Dunovskému ve třídě N2, druhému místu v N2 Patriku Hlachovi, třetímu místu v N2 Janu Jakubcovi a k vítězství v dámském poháru Kateřině Štorkové.

Jezdci komentovali soutěž těmito slovy:

Václav Dunovský: „Jsem velmi šťastný, že se mi podařilo při premiérovém startu v Rallye Český Krumlov vyhrát a připsat si dalších 20 bodů do průběžného pořadí MMČR v rally. Výborně fungovala i spolupráce s mým novým navigátorem Davidem Šmeidlerem, kterému chci touto cestou ještě jednou poděkovat. Agrotec rally Hustopeče vynecháme, takže se s fanoušky opět uvidíme při naší domácí soutěži Rally Bohemia 2008.“

Jan Jakubec: „Po nedokončeném Janeru, Valašské rally a Šumavě, kterou jsem musel vynechat kvůli mému pracovnímu vytížení, jsem měl za cíl hlavně spatřit cílovou rampu v Jelení zahradě. V pátek mám velmi špatně fungovala světelná rampa, takže jsme na soupeře hodně ztratili. V sobotu jsme ještě zkoušeli společně s Radimem zatáhnout, ale Vašek a s Patrikem jeli skvěle.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist