www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally d'Italia - Sardegna (JWRC)

Sardinie: Latvalova spanilá jízda druhým dnem

18. května 2008 • 08:20

Sobotních šest rychlostních testů letošní Rally d'Italia – Sardegna mělo jenom jediného vítěze. Svou startovní pozici do druhého dne šotolinové rally dokázal stoprocentně zužitkovat Jari-Matti Latvala, který zvládnul v průběhu dne snížit svoji ztrátu na vedoucího Sebastiena Loeba z 1:31.1 min na pouhých 29.4 vteřiny.

Latvala se tak posunul na druhé místo na desetinu vteřiny shodným časem se svým týmový kolegou Mikko Hirvonenen. Také další příčka patří po sobotě značce Ford, respektive týmu Stobart, jehož barvy hájí domácí Giggi Galli. Ze druhého na páté místo klesl v průběhu dne druhý jezdec továrního týmu Citroen Dani Sordó.

Šestý Chris Atkinson předváděl klasicky vyrovnané výkony, které ovšem tentokrát nemohly stačit na lepší umístění. O sedmé místo budou v průběhu posledního dne bojovat Henning Solberg a Urmo Aava, které od sebe dělí pouhých 5.5 vteřiny.

Za poslední bodovanou pozicí uzavírají první desítku P-G Andersson, který se stejně jako v pátek vyhnul zbytečným chybám a soustředil se opět na klidnou jízdu. Svůj stín zatím po pátečním blýskání na lepší časy nedokázal překročit Petter Solberg, který se během druhého dne hodně trápil a nakonec jej srazil dolů ještě defekt na RZ 8, který pro nezvykle mlčenlivého Nora znamenal ztrátu pěti minut.

Konce druhého dne se nedočkal Toni Gardemeister, který poškodil podvozek své SX4 WRC na RZ 11. Do cíle testu se sice dosmýkal s obrovskou ztrátou 27ti minut, ale za cílem testu stejně odstoupil.

V juniorské kategorii po sobotní přetahované mezi Michalem Kosciuzskem a Martinem Prokopem vede o pouhé 0.5 vteřiny polský mladík, jehož výkon se dá určitě označit za největší překvapení soutěže. Třetí místo si po odstoupení Patrika Sandella v klidu hlídá domácí Bettega.

Závěrečný den Rally d'Italia – Sardegna má na programu celkem pět rychlostních testů v souhrnné délce 78.57 km. Úvodní test startuje v 8:10, jméno celkového vítěze bychom měli znát zhruba ve 14:15 hodin.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist