www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally d'Italia - Sardegna (JWRC)

JWRC: Prokop sahal po vítězství, Burkart uhájil pódium

21. května 2008 • 08:00

Hořkosladkou příchuť měla pro Citroën Rallye Itálie-Sardinie v juniorské kategorii, třetí kolo šampionátu JWRC. Citroën C2 S1600 Aarona Burkarta sice dojel třetí, ale nebylo daleko k tomu, aby celý podnik vyhrál Martin Prokop, který o vítězství bojoval od prvního dne.

Předvedl s Polákem Michalem Kosciuszkem nádherný souboj o prvenství. Bohužel v závěru měl velkou dávku smůly. V předposlední rychlostní zkoušce to byly technické problémy, které mu zabránily získat tak první, nebo druhé místo v klasifikaci JWRC. Pouhých pět desetin sekundy dělilo soupeřící piloty po druhém dni a Martin Prokop startoval s jasným cílem – prosadit se vůči Michalu Kosciuszkovi.

„Pochopitelně velké zklamání pro mě. Potřebovali jsme vyhrát, abychom odčinili naši chybu z Mexika. A také to vypadalo, že se to povede. Byla to fantastická bitva o vedení. Chtěl jsem samozřejmě vyhrát, jsem hodně zklamaný,“ řekl Prokop.

Spokojenější tak byl samozřejmě Burkart: „Je to můj třetí nejlepší výsledek, jsem potěšen, i když to nastupně zpočátku nevypadalo. Byla to extrémně náročná soutěž a já hodně času zápasil s nastavením vozu. Nakonec mám skvělý pocit s umístění i našeho auta.“

Příštím juniorským podnikem je až srpnová Finská rally.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist