www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Thermica Rally Lužické Hory

Karel Pohner na 'Lužické' opět vítězně

21. května 2008 • 09:45

Předpověď na minulý víkend prorokovala pořádnou bouřku nad severem Čech. Naštěstí se tato prognóza vyplnila jen z půlky a o ohlušující hromy a napětí se postarala pouze více jak stotřicítka startujících v Thermica Rallye Lužické Hory, která svým jedenáctým ročníkem přivítala celou motoristickou veřejnost v okolí Hrádku nad Nisou.

Nejnižší startovní číslo ve třídě A/7 a tudíž nejvíce nadějí vložili pořadatelé do Karla Pohnera navigovaného tradičně Janem Husákem. O pouhé jedno místo pod nimi ve startovní listině figuroval oblíbený domácí matador Jan Halala, který jako soutěžící pořadatel tratě lužické soutěže zná asi nejlépe ze všech přihlášených. K lítosti Karla Pohnera hrádecká posádka Halala-Štěpán odpadla hned na první zkoušce a rázem bylo po opravdovém soutěžení. Karel s Honzou neměl kam spěchat, vždyť po první zkoušce bylo jejich vedení ve třídě čtyřicet sekund na druhého Klause Teichmanna.

„Erzety byly krásné, ale stavěné na opravdu 'áčková' auta a poměrně nešetrné k technice. Kromě jednoho úseku jsme vůbec nepoužili 5. rychlostní stupeň a 6-ku jsme si neřadili ještě nikdy v naší kariéře,“ říká Karel Pohner. Ten ve své třídě společně s 'mitfárou' Janem Husákem ovládl pět rychlostních zkoušek z šesti a dojel si pro bezproblémové vítězství. Ztráta druhého Teichmanna do cíle narostla na dvě minuty a třetí Chudziński zaostával už o více než šest minut, proto zvolila zkušená posádka černé Hondy opatrnější styl jízdy, který nakonec přinesl své ovoce.

„Rozhodli jsme se jet ekonomicky a na jistotu. Desítky vteřin jsme ztratili několikakilometrovou jízdou za posádkou s poškozenými brzdami před námi, kterou jsme na dlouhých RZ dojížděli o dvě minuty a předjetí na úzkých prašných cestách nebylo příliš reálné. Každopádně se nám podařilo na kamenech nepoškodit auto a získat plný počet bodů za první místo ve třídě a i při ekonomické jízdě si neudělat ostudu 31. místem v absolutním pořadí za čtyřkolkami a opravdovými áčky,“ hodnotí soutěž královéhradecký pilot.

Dalším místem, kde Karel s Honzou změří své síly s konkurencí, bude již zanedlouho Tišnovská soutěž.

-pr- ; foto: J.Pešek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist