www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Thermica Rally Lužické Hory

Video z Thermica Rally Lužické Hory

foto

6. června 2008 • 10:00

Již zítra odstartuje v Tišnově třetí díl letošního rallysprintového šampionátu. Dnes se však ještě vrátíme k předchozímu podniku v Hrádku nad Nisou, když si na dnešních videích od Aleše Trhlíka připomeneme Thermica Rally Lužické Hory. Kromě pěkných průjezdů je k dispozici i speciální shot věnující se výlovu potoka Oleška.

žádný příspěvek celý článek »

Lužická dokončená a úspěšná

foto

29. května 2008 • 13:45

Na letošní Thermica rally Lužické hory startoval Královehradecký rally klub se třemi vozy. Podívejme se jak soutěž probíhala. Na start soutěže se postavila nově složená posádka Pavel Urban – Jiří Švec. Cílem rally bylo vyzkoušet vůz po opravě převodovky a hlavně bylo se sehrát s novým spolujezdcem. Obojí se povedlo, v týmu panuje spokojenost.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Urban: Bitva do posledního metru

foto

29. května 2008 • 12:15

Pohár mládeže měl na pořadu druhou soutěž ve svém kalendáři. Thermica Rally Lužické hory. Nechyběla ani posádka Královehradeckého rally klubu. Jakub Urban se zkušeným Standou Saifrtem absolvovali Rally Lužické hory. Na startu se sešly čtyři posádky, chyběl pouze Honza Černý, který má zlomenou ruku. Naopak přibyl Vladimír Mandík ml.

žádný příspěvek celý článek »

Poslední dvě soutěže pro Trojana mírným zklamáním

foto

27. května 2008 • 01:00

Další absolvovanou soutěží v seriálu jednodenních podniků byla Rally Lužické hory, kde se posádce týmu Korno Motorsport nepodařilo zajet výsledek, jaký by si asi představovala. Nasazení posádky přitom bylo veliké a tak bylo nutné hledat chybu jinde. Již v nedávno absolvované Rally Saturnus ve Slovinsku se jezdec Karel Trojan velmi podivoval tomu, že navzdory opravdu velkému nasazení a notné dávce rizika, se jim nedaří držet tempo s konkurencí a dojel nakonec až na devátém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Stříbrné Lužické hory Sherlog Racingu

foto

26. května 2008 • 04:00

Thermica rally Lužické Hory byla soutěž, kam se celý Sherlog Racing tým velmi těšil. Po seznamovacích jízdách nikdo z týmu neskrýval své nadšení z pěkných a technických rychlostních zkoušek, zároveň však všichni členové Sherlog Racingu vyjadřovali zdravou úctu před náročností rychlostních testů. I přes nejistou předpověď počasí se nakonec soutěž odjela na suchu a přihlížející diváci i soutěžící si do sytosti užili prachu na šotolinových úsecích, kterými byly proloženy všechny rychlostní zkoušky.

žádný příspěvek celý článek »

Poháry z Lužických hor a úspěšná maturita

foto

26. května 2008 • 02:00

Velmi napilno měl v posledních dnech mladý blovický pilot Václav Kopáček junior. V sobotu se spolu se zkušeným spolujezdcem Petrem Pickou prezentoval velmi pěkným výkonem v severních Čechách, aby hned v pondělí úspěšně absolvoval maturitní zkoušky. O to směleji může hledět k soutěžáckým zítřkům.

žádný příspěvek celý článek »

Defektové Waterloo Luboše Minaříka

foto

25. května 2008 • 07:00

Ačkoliv je již sezóna 2008 dávno v plném proudu, na Lubomíra Minaříka a Viktora Semelu čekal jejich první letošní start až při květnové Thermica rally Lužické hory. Na náročné soutěži, konající se v okolí hraničního města Hrádek nad Nisou, oba Valaši svými časy na rychlostních zkouškách potvrdili roli favoritů skupiny A, dobrý pocit z premiéry ve Škodě Fabii Kit Car jim však zkazily defekty pneumatik v závěru rally.

žádný příspěvek celý článek »

Lužické Hory: Pořadatelské rošády a bronz Lumíra Galii

foto

22. května 2008 • 23:20

Nevídaná konkurence v téměř všech třídách a celkově početná startovní listina, to byla vizitka 11. Thermica Rally Lužické Hory. Do třídy A5/ letos neodmyslitelně patří dvojice Lumír Galia – Ota Hloušek, která se pokoušela v okolí Hrádku nad Nisou napodobit vyškovský výsledek, vítězství ve své třídě.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Hozák letos poprvé a hned na 'bedně'

foto

21. května 2008 • 17:30

Až na Thermica Rally Lužické Hory, tedy teprve v druhém podniku letošního devítidílného Mio GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally, se představil úřadující šampión skupiny N Petr Hozák. Po jeho boku se však neposadil ani jeden tradiční spolujezdec Láďa Hršel nebo Roman Niemetz, ale ex-Valouškův mitfára Vít Houšt.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Pohner na 'Lužické' opět vítězně

foto

21. května 2008 • 09:45

Předpověď na minulý víkend prorokovala pořádnou bouřku nad severem Čech. Naštěstí se tato prognóza vyplnila jen z půlky a o ohlušující hromy a napětí se postarala pouze více jak stotřicítka startujících v Thermica Rallye Lužické Hory, která svým jedenáctým ročníkem přivítala celou motoristickou veřejnost v okolí Hrádku nad Nisou.

žádný příspěvek celý článek »

První vítězství Rally Teamu Volenice

foto

21. května 2008 • 07:00

Pokračováním účasti Rally Teamu Volenice v soutěžích K4 PČR byl o uplynulém víkendu start posádky Martin Knížek – Petr Šimůnek v Thermica rally Lužické hory. Po krumlovském krátkém pobytu soutěžního stroje v lese koly vzhůru vyvinuli všichni členové týmu zvýšené úsilí k navrácení karoserie do původních tvarů, což se z velké části podařilo.

žádný příspěvek celý článek »

Sýkora a Škardová zvítězili v Lužických horách

foto

20. května 2008 • 11:00

Na listinu vítězů českých soutěží přibyla v sobotu 17. května dvě nová jména. Po nečekaném, ale přesvědčivém prvenství v cíli XI. Thermica Rally Lužické hory se do ní zapsali Jan Sýkora a Martina Škardová. Čtvrtý čas v cíli úvodní rychlostní zkoušky XI. Thermica Rally Lužické hory byl pro příznivce posádky Jan Sýkora – Martina Škardová skvělou zprávou. Ale v tu chvíli ještě nikdo z nich nevěřil tomu, že se právě rodí největší překvapení dosavadního průběhu letošní soutěžácké sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie Jiřího Jermakova z Thermica Rally Lužické Hory

foto

20. května 2008 • 08:30

Druhou soutěží našeho domácího šampionátu v jednodenních rallysprintech se stala o uplynulém víkendu Thermica Rally Lužické Hory. Do naší fotogalerie z této rally dnes přibyly další čtyři desítky atraktivních snímků, jejichž autorem je náš stálý redakční kolega Jiří Jermakov ze Zlína.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam.cz Rally Team v Lužických horách bodoval

foto

19. května 2008 • 16:20

Na severočeskou soutěž nominoval Seznam.cz Rally Team společně s partnery APM Automotive a Enterprise Media hned tři posádky. Karla Trojana s Petrem Řihákem, Slávu Ducháčka nově s Václavem Pritzlem a Radka Majera s Michalem Pohořelým.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězná derniéra v Poháru mládeže

foto

19. května 2008 • 15:55

Uherskobrodský jezdec Martin Bujáček se spolujezdcem Billy Latifem se v sobotu představili na Thermica Rally Lužické hory, která se již tradičně konala v okolí Hrádku nad Nisou. Martin zde startoval již podruhé, což mu dovolilo využít zkušeností získaných v minulém roce.

žádný příspěvek celý článek »

toplist