www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Agrotec New Holland Rally Hustopeče

Hustopeče hlásí dalšího jezdce prioritou FIA B a s vozem S2000

23. května 2008 • 11:45

4. AGROTEC New Holland rally Hustopeče 2008 uzavřela příjem přihlášek. Přihlášeno je na šest desítek posádek a hlavně: Na startu se především objeví pět velmi kvalitních posádek s prioritou FIA B. Kdo pozorně sledoval naše předchozí tiskové informace, marně možná hledal páté jméno. Nyní nadešel čas odtajnění posledního jezdeckého bonbónku – je jím ostřílený jezdec z řady podniků MS a prioritní jezdec FIA B Jozef Béreš.

Na jihu Moravy se slovenský talent představí s vozem Fiat Grande Punto S 2000 posádky Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát. Poněkud mimořádné pak bude i složení posádky – Jožo totiž pojede s brněnským navigátorem Tarabuse. „Béreš je špička a beru to jako velikou školu se s ním svézt. Chceme, aby to auto jelo, máme to za barákem, jsou tu pěkné tratě. Míra je pořád zraněný a toto je jistě velmi zajímavé řešení. Navíc se chceme naučit něco z jeho rozpisu, co by nám mohlo pomoci pro příští rok. Myslíme, že i fandové si tak přijdou na své! Taky Jožo se těší,“ dodává Daniel Trunkát. A pokud již Dan zmínil příští rok, můžeme již dnes naznačit, že by posádka Tarabus Trunkát chtěla startovat v seriálu Intercontinental Rally Challenge!

„Máme velkou radost, že to vyšlo. Je to jistě další veliký bonbónek pro diváky a nyní snad s osobní účastí Hustopečích nikdo váhat nebude, i když se u nás velký šampionát jede poprvé,“ usmívá se spokojeně ředitel soutěže Rudolf Kouřil. „A to jsme navíc ještě jednali s Polákem Grzybem také s vozem S2000, ale jeho start nakonec nevyšel. I tak je ale myslím účast výborná,“ dodává ještě.

Zrekapitulujme tedy alespoň hlavní lákadla a jména prioritních jezdců FIA B, kteří si to o posledním květnovém víkendu na Hustopečsku rozdají o body do MMČR 2008: Roman Kresta, Václav Pech, Karel Trojan, Jan Kopecký a Josef Béreš. Pokud jde o techniku, pak to znamená třikrát Mitsubishi Lancer EVO IX, Peugeot 207 S2000 a Fiat Grande Punto S2000.

S národní prioritou pojedou Pavel Valoušek, Vladimír Barvík, Slovák Petr Gavlák, Jiří Volf, Josef Peták, Milan Liška, Jaroslav Orsák, Radek Mifka, Daniel Běhálek, Emil Triner, Jan Votava, Vojtěch Štajf, Marcel Tuček a Antonín Tlusťák. Navíc se někde „toulala“ přihláška Václava Arazima, dalšího zkušeného i kvalitního jezdce. Ale už je i on „ve hře“ a chybět nebude – ani ve startovní listině ani na trati. Přijede tedy celkem 15 prioritních jezdců. Za připomenutí jistě stojí fakt, že se na startu objeví celkem čtyři speciály třídy S2000. Převažovat budou tři Peugeoty 207 S2000, jejichž piloty budou Jan Kopecký, Josef Peták a Roman Odložilík. Proti nim pak pojede jedno punto s Jozefem Bérešem za volantem. Ale samozřejmě i zbytek startovního pole. Fandové se prostě mohou těšit!

Trať měří celkem 189 km a nabídne 14 RZ, start je v pátek 30. května večer, takže všichni fandové by měli v klidu dorazit i ze vzdálenějších míst celé republiky, aniž by si museli brát celý den dovolené. Navíc dálnice vede až téměř do centra rally, také servis je poměrně dobře přístupný a opět bude umístěn v areálu v Zaječí. Na sobotu 31. května pak zbývá osm RZ, přičemž přejezdy mezi nimi jsou relativně krátké. Plánky diváckých míst budou již brzy k nahlédnutí na oficiálních stránkách soutěže www.agrotecautoklub.cz, včetně krátkých videozáběrů s ukázkami průjezdu vozidla.

Aktuální stav přihlášek najdou zájemci zde: www.agrotecautoklub.cz/jezdci-prihlasene-posadky.

Pavel Jelínek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist