www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Thermica Rally Lužické Hory

Poslední dvě soutěže pro Trojana mírným zklamáním

27. května 2008 • 01:00

Další absolvovanou soutěží v seriálu jednodenních podniků byla Rally Lužické hory, kde se posádce týmu Korno Motorsport nepodařilo zajet výsledek, jaký by si asi představovala. Nasazení posádky přitom bylo veliké a tak bylo nutné hledat chybu jinde. Již v nedávno absolvované Rally Saturnus ve Slovinsku se jezdec Karel Trojan velmi podivoval tomu, že navzdory opravdu velkému nasazení a notné dávce rizika, se jim nedaří držet tempo s konkurencí a dojel nakonec až na devátém místě.

Rally Lužické hory slibovala dobrou příležitost, jak prověřit kvality posádky i vozu a diváci jistě ocenili mnoho krásných průjezdů v šotolinových pasážích, kde bylo opravdu na co se dívat. Zde se však již projevila příčina výsledků nekorespondujících s nasazením posádky a bylo zřejmé, že problém je ve voze, respektive v jeho ne zcela optimální funkčnosti, co se výkonu týče.

Karel Trojan k tomu uvádí: „Nechci, aby to vypadalo jako nějaké výmluvy, ale již ve Slovinsku se nám zdálo, že něco není v pořádku. Jeli jsme místy opravdu hranu a výsledky stále nepřicházely. Celá soutěž však byla koncipovaná tak, že průměr málokdy přesáhl 85 Km/h a tak se nejčastěji jezdilo na třetí rychlostní stupeň, kdy moc rezervu ve výkonu nepoznáte. Za celou soutěž jsme pro zajímavost řadili jen asi dvakrát pětku. V okolí Hrádku nad Nisou jsem však již nedostatek výkonu pociťoval. Soutěž se nám ale moc líbila a pěkně jsme se svezli. Minulý týden se nám podařilo závadu nalézt a promptně jí vyřešit. Nyní je již auto opět v top formě.“

Navigátor Petr Řihák k tomu říká: „Rally Saturnus byla opravdu nádherná a troufnu si říct, že zatím asi nejkrásnější soutěž, kterou jsem absolvoval. Přesto že Kája opravdu tlačil na pilu a jel velmi dravě, stále jsme nedosahovali kýžených výsledků a v cíli jsme skončili až jako devátí. Náš start ve Slovinsku se tedy proměnil v pěkný výlet bez bodového zisku. V Hrádku jsme odjeli první rundu standardním tempem a výsledky byly opět nedobré. Další kolo jsme jeli asi zatím s největším nasazením, co jsem u Karla zažil a stejně to výsledkově nebylo ono. Přemíra snahy v samém závěru znamenala drobnou chybu, kdy jsme museli couvat a prohráli tak souboj s Hozákem.“

Dalším podnikem, kde bude možnost posádku Korno Motorsport ve složení Karel Trojan a Petr Řihák vidět, bude Rally Hustopeče, kde se krom obvyklé trojice favoritů na startu objeví také Jan Kopecký a Josef Béreš, oba s technikou S2000. Pro úplnost je třeba připomenout, že Hustopeče odstartují 30.6. a posádka týmu Korno Motorsport zde pojede s vozem v barvách Seznam.cz a aby zmatků nebylo málo, bude hájit barvy CZECH NATIONAL TEAMu, neboť v Hustopečích se totiž boduje i do ME. Přijďte nás k erzetám podpořit i vy!

Karel Koldovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist