www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Galli by chtěl navázat na výkon ze Sardinie

28. května 2008 • 11:00

Po vynikajícím výkonu na začátku května na šotolinové Sardinii se jednička týmu Stobart Gianluigi Galli na nadcházející Acropolis Rally určitě stane jedním z jezdců, na které se soustředí nejvíce pozornosti médií a fanoušků.

Díky svému čtvrtému místu z domácí soutěže si italský pilot Fordu Focus WRC na své konto připsal pět dalších bodů a v průběžné klasifikaci mistrovství světa FIA rally se posunul na šesté místo se ztrátou čtyř bodů na Daniho Sordá.

Galli se sice vrací na řeckou šotolinu po dvouleté pauze, když zde poslední ostrý start absolvoval v roce 2005, kdy si s Lancerem WRC dojel pro sedmé místo, nicméně v posledních dvou letech se zde zúčastnil alespoň seznamovacích jízd, takže by tato absence neměla být pro Itala velkým hendikepem.

„S ohledem na náš kvalitní výkon na Sardinii se na Řeckou rally těším a doufám, že zde v něm budeme schopni pokračovat,“ konstatoval Galli před soutěží. „Přestože jsem tu pár let nestartoval, v posledních dvou letech jsme se zúčastnili tréninků, takže máme dobrý přehled o rychlostních testech a kamenitých podmínkách.“

„Každopádně to bude rozhodně náročná soutěž. Zkoušky jsou těžké a rozbité a očekávám větší horko než na Sardinii. Bezpochyby to bude tvrdá zkouška z pohledu auta, posádky a pneumatik Pirelli, ale jsem přesvědčen, že se s tím všichni zdárně popereme,“ řekl italský jezdec.

Po absolvování prvních seznamovacích jízd ještě populární Gigi dodal: „Rychlostní testy jsou dobré, pouze Psatha je rozbitá. Superspeciálka je opravdu hezká. Doufám, že si to užijeme a pojedeme bokem.“

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist