www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Fotogalerie z Rally Acropolis od Vittoria Sanguinetiho

foto

11. června 2008 • 08:00

Pár dní před startem posledního dílu seriálu mistrovství světa před letní přestávkou si ještě připomeneme ten předchozí, který se uskutečnil na rozbitých a sluncem rozpálených řeckých cestách. Že se skutečně bylo nač dívat si můžete prohlédnout ve vydařené fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Vittoria Sanguinetiho.

žádný příspěvek celý článek »

Velký víkend Citroënu

foto

6. června 2008 • 07:00

Sedmý díl letošního seriálu mistrovství světa WRC, 55. ročník Rallye Acropolis, to byl nejen vyčerpávající maraton, ale také mnohdy až sprinterské tempo. Závěr soutěže už ale pro obhájce mistrovského titulu Sébastiena Loeba a Daniela Elenu na voze Citroën C4 WRC znamenal kontrolování bezpečného náskoku na čele, s kterým si také dojeli pro vítězství a opětovný návrat na 1. místo celkového pořadí pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen vybojoval v Řecku pro Ford stupně vítězů

foto

3. června 2008 • 06:00

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen si dojeli po třech dnech devastující Rally Acropolis pro třetí místo. Jejich týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila skončili na jednom z nejdrsnějších podniků posledních let s druhým Focusem RS WRC sedmí. Ford si tak udržel vedení v šampionátu značek FIA MS v rally 2008.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Rauam vyloučen z Rally Acropolis

foto

2. června 2008 • 02:00

Estonská posádka Martin Rauam / Silver Kutt, která s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX na řecké Rally Acropolis dosáhla na skvělou stříbrnou příčku v šampionátu produkčních vozů, byla po závěrečné technické kontrole vyloučena. Důvodem bylo použití nehomologovaných předních brzdových kotoučů, které byly lehčí a neodpovídal u nich tvar vnitřních chladících žeber.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop v cíli Rally Acropolis

foto

2. června 2008 • 00:30

Jipocar Racing Teamu se nepodařilo navázat na loňský výsledek z Rally Acropolis a v právě skončené soutěži dojel do cíle až na patnáctém, tedy nebodovaném, místě v hodnocení PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Acropolis Rally: Loebovo vítězství, Solbergovo vzkříšení

foto

1. června 2008 • 15:55

Pro plný počet bodů, tedy rovnou desítku, si dojel na náročné šotolinové BP Acropolis Rally of Greece pilot továrního Citroenu C4 WRC Sebastien Loeb. Hned za ním dovezl do cíle při světové premiéře nové Subaru Impreza WRC norský pilot Petter Solberg, který tak konečně přerušil svou roční absenci na stupních vítězů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop hodnotí druhý den na Rally Acropolis

foto

1. června 2008 • 06:30

V úvodu druhého soutěžního dne Rally Acropolis potkaly posádku Jipocar Racing Teamu technické problémy, které ji v celkové klasifikaci stály další minuty a ještě více tak prohloubily ztrátu na týmy před nimi.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte BP Acropolis Rally of Greece ONLINE!

foto

1. června 2008 • 05:50

Sedmou soutěží letošního mistrovství světa FIA v rally je řecká Acropolis Rally, pravděpodobně nejtěžší letošní podnik z pohledu techniky i posádek. Sledujte společně s námi, jak si povede v průběhu posledního dne vedoucí jezdec Sebastien Loeb a další jezdci.

žádný příspěvek celý článek »

Acropolis Rally: Loeb před bratrským duem Solbergových

foto

31. května 2008 • 18:20

Taktický a vyrovnaný výkon hodný mistra světa, tak by se dalo stručně zhodnotit dnešní vystoupení Sebastiena Loeba na BP Acropolis Rally of Greece. Sobotní etapa s sebou přinesla řadu dramatických momentů, ovšem nakonec přes všechna možná očekávání neznamenala změnu na pozici lídra soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Acropolis Rally: Loeb ve vedení

foto

30. května 2008 • 18:40

Po prvním dni nejtěžší soutěže letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích se na čele průběžné absolutní klasifikace usadil úřadující mistr světa Sébastien Loeb na továrním Citroenu C4 WRC. Po sedmi rychlostních zkouškách za ním ve výsledcích figuruje jeho týmový kolega Dani Sordó.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën mezi božstvem

foto

30. května 2008 • 06:00

Po nádherném vítězství na Sardinii stojí Citroën Total Sport tým před sedmým podnikem mistrovství světa WRC, 55. ročníkem Rallye Acropolis. Na tento tradiční podnik nasazuje osvědčené posádky Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordó – Marc Martí na vozech Citroën C4 WRC. Dva vozy C4 WRC pojedou pod hlavičkou soukromého týmu PH Sport za podpory Citroën Sport s posádkami Urmo Aava - Kuldar Sikk a Conrad Rautenbach - David Senior.

žádný příspěvek celý článek »

Řecký shakedown vyhrál Dani Sordo (aktualizováno)

foto

29. května 2008 • 14:00

Dvojka továrního týmu Citroën Sport Dani Sordó byla nejrychlejší na dnešním shakedownu před sedmým podnikem mistrovství světa v automobilových soutěžích, Acropolis Rally of Greece. Méně štěstí měl Jari-Matti Latvala, který poškodil svůj Focus WRC o strom.

příspěvků: 1 celý článek »

Martin Prokop nepřijel na Rally Akropolis taktizovat

foto

28. května 2008 • 18:40

Na sedmém podniku letošního MS v rallye se představí i posádka Jipocar Racing Teamu – Martin Prokop a Jan Tománek. Rally Akropolis pro ně bude třetí zastávkou v šampionátu produkčních vozů a další příležitostí jak se pokusit výrazněji uspět na šotolinové soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Galli by chtěl navázat na výkon ze Sardinie

foto

28. května 2008 • 11:00

Po vynikajícím výkonu na začátku května na šotolinové Sardinii se jednička týmu Stobart Gianluigi Galli na nadcházející Acropolis Rally určitě stane jedním z jezdců, na které se soustředí nejvíce pozornosti médií a fanoušků.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru věří v návrat do starých kolejí

foto

27. května 2008 • 08:00

Bývalý světový šampion Petter Solberg doufá, že s nástupem nové Imprezy WRC, která se poprvé představí při nadcházejícím podniku mistrovství světa – Rally Akropolis, bude konečně schopen bojovat o vítězství. „V novém autě jsem odjezdil několik dnů a mám z něj dobrý pocit,“ říká Nor.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist