www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Agrotec New Holland Rally Hustopeče

Tisková konference před IV. AGROTEC New Holland rally 2008

30. května 2008 • 18:30

V příjemném salónku hotelu Centro v Hustopečích se sešla opravdová špička našeho rallysportu.Taková sestava se hned tak nevidí. Pozvání na předstartovní tiskovku přijali Jan Kopecký s Petrem Starým, Václav Pech, Roman Kresta, Josef Béreš s Danielem Trunkátem a Karel Trojan s Petrem Řihákem. Nemohl chybět ani šéf organizátorů Pavel Rada a ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

První otázka se vrátila k předchozímu večeru, k povedené „Bagršou“, která se všem moc líbila a potvrdili že něco takového nezažili. Karel Trojan se navíc mohl pochlubit titulem „Nejlepší zasouvač kolíku do děr“, což byla soutěž přesnosti práce z bagrem.

Honza Kopecký poté sdělil, že dnes ráno díky vstřícnému přístupu pořadatelů mohl otestovat auto na asfaltu. Zjistil při tom, že mu chybí nějaká součást, aby to bylo super, tak ji hned objednali a do závodu IRC Ypres Rally to bude vpořádku. Jožo Béreš říkal, že si musí zvyknou na nového spolujezdce Daniela Trunkáta, ale Kresta ho přerušil slovy: „On to ani nepotřebuje, sedne do toho a poletí!“ Trunkát, který je stálým spolujezdcem zraněného Míry Tarabuse, potvrdil, že je pro něj zajímavý Bérešův rozpis, protože je mnohem jednodušší a jsou v něm vidět zkušenosti z MS, a má se proto co učit. Karel Trojan tu startoval jednou před dvěma lety, ale pro poruchu motoru odstoupil v první RZ, tudíž to chce letos napravit.

Další otázka se týkala toho, jak komu vadí tři průjezdy jednou RZ. Kopecký potvrdil, že mu to až tak nevadí, ale je zastáncem dvou průjezdů. Stejně reagovali i ostatní a Trojan zavedl debatu na možnost rozbití šotolinových úseků při více průjezdech, čímž se role obrátila a jezdci se začalí ptát Martina Rady a Rudy Kouřila na to, jak to tam bude vypadat. Byli ujištěni, že mezi páteční a sobotní etapou všechny šotolinové úseky zarovná bagr, takže budou v pořádku. Stejně tak otázku případného deště vyřeší sama příroda, neboť podloží šotolinových úseků je velmi propustné a kromě přívalových dešťů by mělo všechnu vodu vsáknout.

Po informaci, že v retardérech budou sudy plné vody, vážící 230 kg, Karel Trojan zkroušeně poznamenal: „Neříkej mi to...“ Pech vyvolal další salvu smíchu svojí poznámkou o tom, že před ním jedoucí Kresta do toho sudu schválně šťouchne, voda se vylije a jemu to pak bude klouzat. Po otázce na Kopeckého, pro kterého je tato soutěž hlavně místem testování auta na asfaltu, že tři průjezdy jsou pro testování a následné nastavení auta lepší, Kresta suše poznamenal: „On to má nastanené, jede sem vyhrát.“

Tak pomalu skončila tisková konference, ze které se vyklubala příjemná debata jezdců s pořadateli. Nakonec Martin Rada všem popřál štěstí a ať se se všemi potkáme na cílové rampě. To přejeme i my.

Roman Langer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist