www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - Belgium Ypres Westhoek Rally (IRC)

Bettega jezdcem Hondy v IRC

10. června 2008 • 13:40

Po loňském programu týmu JAS Motorsport v seriálu IRC bylo trochu zklamáním, když italská stáj, stojící za projektem soutěžní Hondy Civic Type-R R3, na začátku roku ohlásila pouze účast vybraných soutěžích okolo celého světa. Oficiálním jezdcem se stal sice výborný Guy Wilks, nicméně čtyři plánované starty za rok a z toho dva v Austrálii nejsou mnoho. Nyní se však situace mění.

Honda se totiž počínaje belgickou Ypres Rally vrací do seriálu Intercontinental Rally Challenge, ale prostřednictvím další italské stáje Procar. Její barvy bude hájit sedmadvacetiletý Alessandro Bettega, který se letos objevuje i ve světovém seriálu JWRC. S civicem absolvuje celkem sedm soutěží, JAS Motorsport bude poskytovat na každé z nich poskytovat technickou podporu. Hlavním cílem jsou body do IRC 2WD Cupu, kde momentálně vedou fiaty Yagize Avciho a Marca Cavigioliho.

„Dobře si pamatujeme, jak byl civic konkurenceschopný v loňské sezoně. Pro náš tým to sice bude první spolupráce s Hondou a navíc to pro nás bude debut v této kategorii, na druhou stranu máme s rally hodně zkušeností a máme k dispozici výborného řidiče. Doufám, že letos posbíráme několik dobrých výsledků,“ řekl Daniele Pelliccioni, představitel Procaru.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist