www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rally Krkonoše

Rally Krkonoše zdárně v cíli

17. června 2008 • 09:00

Bez problémů, bez narušení časového harmonogramu, proběhl v sobotu 14. června 2. ročník Rally Krkonoše za pořadatelství HBV Motorsport ve spolupráci se stovkami pořadatelů, činovníků, záchranných složek, sponzorů a dalších osob či organizací. Všem jmenovaným i zúčastněným posádkám patří velký dík. Na 129 kilometrech bylo připraveno osm rychlostních zkoušek, které tvořily 70 kilometrů z celkové tratě.

V Trutnově sjelo ze startovní rampy šestapadesát z původně sedmapadesáti převzatých posádek, které vyjely bojovat o body do M ČR historických automobilů, Poháru ČR, Poháru mládeže, Rally pravidelnosti a v neposlední řadě i Poháru pořadatele, určenému posádkám s mezinárodní licencí. Po osmi odjetých erzetách dosáhli nejlepšího výsledného času Antonín Tlusťák s Janem Škaloudem ( Citroën S1600 ), kteří svedli krásný souboj s dlouho vedoucími Tošovským a Grossem ( Mitsubishi Lancer Evo IX ). Rozhodlo se až na závěrečné rychlostní zkoušce, kde Tlusťák jedoucí „nadoraz“ porazil Tošovského o více jak devět sekund a o 1,3 sekundy celkově zvítězil. Zpočátku do souboje na špici výrazně zasáhli Trnovec s Kárníkem, kteří však na RZ 3 havarovali a odstoupili. Historickým vozům kralovali Tenkl s Vosádkou a v Poháru ČR vyhráli Jiří a Daniel Hendrichovi ( Mitsubishi Lancer Evo VI ). Pohár mládeže získali ve svůj prospěch Semerád jr. s Ceplechou.

Během soutěže odstoupilo, většinou pro technické závady, dvanáct posádek, a tak cíl spatřilo celkem 44 dvojic. I když v cíli získaly nejúspěšnější posádky šampaňské, hlavní předání cen se uskutečnilo až v podvečer v hotelu Patria. Vedle velkého množství pohárů a cen získali po loňském vítězi Tošovském do ročního držení netradiční putovní pohár „kolo s drakem“ Tlusťák se Škaloudem.

V tiskovém středisku, v prostorách autosalónu Autostylu, kde bylo i ředitelství a sekretariát rally, se oficiálně akreditovalo sedmatřicet novinářů, fotografů a kameramanů televizí.

Do zdárného průběhu promluvil i fakt, že se organizačně na soutěži podíleli bývalí i současní závodníci – manželé Hlavatí, J. Krečman, O. Babák, J. Štolfa, J. Srnský, V. Kuna, M. Krčmář a další. Rally Krkonoše byla zároveň pozorovatelskou soutěží pro příští sezónu s možností zařazení do M ČR ve sprintrally.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist