www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Horácká Rally Třebíč

Jan Jelínek před Horáckou rally

20. června 2008 • 06:00

Zlínský pilot Autoline Rally Teamu startuje v Třebíči po dlouhých čtyřech letech a rád by se popral o další body do šampionátu.

Horácká rally Třebíč je za dveřmi a posádka Autoline Rally Teamu má před sebou nelehký úkol. Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou by velmi rádi alespoň částečně navázali na úspěšné vystoupení v Hustopečích, kde získali třetí pozici a cenné body do šampionátu.

„Hustopeče nám po delší době opravdu vyšly, a tak i v Třebíči zvolíme podobnou taktiku. Budu se snažit jet svižně, ale nejdůležitější je každopádně dorazit v pořádku do cíle a pokud se bude dařit, pokusíme se opět o umístění v první desítce,“ říká dva dny před závodem pilot červeno-bílého Mistubishi Lancer Evo IX.

A co samotná trať? Patří Horácká rally k oblíbeným soutěžím?

„Těžko říct, jestli je oblíbená nebo ne, protože naposledy jsem tu jel ještě s Ottou Slezákem a EVO VI někdy v roce 2004,“ vzpomíná Jan Jelínek. „Po čtyřech letech to tak pro nás bude v podstatě nová soutěž a musíme se na ni řádně připravit.“

Když už je řeč o přípravě – jak proběhly poslední necelé tři týdny?

„Ze sprintu v Tišnově jsme se proti původnímu plánu museli na poslední chvíli omluvit a ještě jednou tímto děkujeme pořadatelům za vstřícnost. V APID racing servisu se chlapi věnovali autu, vyměnili jsme některé díly a test proběhl ještě na začátku tohoto týdne. Tak uvidíme jak se drobné změny v nastavení projeví na erzetách,“ dodává Honza krátce před soutěží. „Každopádně se na Třebíč těšíme a byli bychom moc rádi, kdyby se nám i tady podařilo vybojovat slušný výsledek.“

Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou mají tentokrát na dveřích svého Lanceru startovní číslo 20.

Jan Jelínek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist