www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Belgium Ypres Westhoek Rally (ME)

Luca Betti testoval Peugeot 207 S2000

20. června 2008 • 11:00

Další díl mistrovství Evropy a seriálu IRC se kvapem blíží a jednotlivé týmy tak zintenzivňují své přípravy. Na belgické Ypres Rally se odehraje několik zajímavých premiér; kromě Patricka Snijerse, jenž se poprvé představí s vozem kategorie S2000 v rámci projektu BF Goodrich Drivers Team, se s dalším Peugeotem poprvé ukáže i italský jezdec Luca Betti.

Ten ale na rozdíl od belgického matadora využije zbrusu nový exemplář, který v Peugeot Sportu vyrobili pro italskou stáj F.R. Special Cars, jež na předchozích dvou podnicích ME Bettimu připravovala produkční Mitsubishi Lancer Evo IX. Pilot z Apeninského poloostrova se s dvoutisícovkou měl poprvé představit už na Croatia Rally, jelikož se ale výroba nového vozu protáhla, odehraje se premiérový start Bettiho s peugeotem až nyní v Belgii.

První test se uskutečnil včera nedaleko italského Savigliana, kde Luca Betti začal sbírat zkušenosti s automobilem stále populárnější kategorie S2000. „Zatím jsem s vozem nenajel mnoho kilometrů, šlo spíše o to poznat jeho základní vlastnosti a chování,“ nechal se slyšet po prvním kontaktu s 207 S2000 Betti. „Bude to chtít ještě nějaký čas, než si na dvoutisícovku zvyknu a budu schopný s ní konkurovat svým soupeřům. Ypres Rally bude hodně těžká, patří mezi nejnáročnější soutěže vůbec. Panuje tam hodně nevyzpytatelné počasí, které nám ale díky pneumatikám Pirelli snad nebude dělat velké vrásky na čele.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist