www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - Belgium Ypres Westhoek Rally (ME)

Skvělá konkurence v Ypres

27. června 2008 • 15:15

Prakticky kompletní startovní pole, tedy z pohledu přihlášených posádek, sjede ze startovní rampy belgické Ypres Westhoek Rally. Zatím bezesporu nejlépe obsazená soutěž letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge se tak může těšit na obrovskou soutěžáckou bitvu.

V seznamu převzatých posádek pro první den, který začíná dnes v 17:00 hodin, chybí ze špičky pouze Niall McShea se Subaru Impreza skupiny N a Estonec Jaan Mölder se svou Suzuki. Chybět by naopak neměl domácí Bernd Casier, který včera večer na oficiálním shakedownu po defektu poslal svůj Volkswagen S2000 mezi domy, nicméně tento incident se naštěstí obešel bez vážnějších následků nejen pro posádku, ale i pro techniku.

Ohrožen je naopak start u nás dobře známého Marca Cavigioliho, který je přihlášen s dieselovým Fiatem Grande Punto. „Máme problémy s posilovačem řízení, zasekává se při brzdění a s autem se tak prakticky nedá jet,“ vysvětlil pro AutoSport.CZ v servisní zóně spolujezdec Enrico Cantoni. „Bohužel se nepodařilo sehnat náhradní posilovač, zatím to vypadá, že pouze sjedeme z rampy,“ dodal.

Celkově bylo ke startu letošní Ypres Westhoek Rally převzato 94 posádek, mezi kterými nechybí ani Jan Kopecký, který si v Belgii letos s Peugeotem 207 S2000 odbude premiéru, a rovněž Antonín Tlusťák na Citroenu C2 S1600, který má s úzkými asfaltovými silničkami zkušenosti ze dvou předchozích startů s Citroenem Saxo Kit Car.

-jav- ; AutoSport.CZ - Ieper
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist