www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - Rally Bulgaria

Rally Bulgaria patří po prvním dni Donchevovi

12. července 2008 • 21:20

Po společné Ypres Rally se o tomto víkendu seriály IRC a ME rozdělily; zatímco účastníci prvně jmenované série už v okolí ruského Vyborgu skončili, závodníci v evropském šampionátu stále bojují o několik set kilometrů jižněji, v Bulharsku. V okolí horského střediska Borovec zatím vládne Krum Donchev, jenž si při svém druhém startu s peugeotem již evidentně navykl na vůz kategorie 2000. Na druhém místě je po prvním dni Turek Volkan Isik s fiatem, nejrychlejší trojici uzavírá vítěz chorvatského dílu ME Corrado Fontana.

Rally Bulgaria začala už v pátek večer tradičním prologem přímo v centru Borovce. Na necelých třech kilometrech divácké vložky byli nejrychlejší Jasen Popov, Michal Solowow a Volkan Isik. Skutečné závodění ale přišlo až následující den. Hned na první sobotní sekci Donchev ukázal, že s novým náčiním už umí a po dvou vyhraných vložkách utekl druhém Dimitaru Ilievovi na rozdíl více než sedmi sekund. Po pátku druhý Solowow se propadl kvůli problémům s brzdami, Popova zase trápil zlobivý centrální diferenciál.

V druhé sekci byla převaha Doncheva ještě markantnější, ale i problémy se setupem lanceru loňského vítěze Bulgaria Ilieva způsobily, že se převaha pilota žlutého peugeotu navýšila na více než půl minuty. Rovněž Volkan Isik nebyl dlouho spokojen s nastavením podvozku svého punta. Přední bulharský „dvoukolkář“ Rumen Dunev na svém Cliu S1600 urazil kolo, díky čemuž mohl o pozici výše postoupit Solowow, kterého v druhé části dne brzdil pro změnu zmáčknutý výfuk.

Závěrečná dvojice sobotních testů začala špatně pro české barvy; Antonín Tlusťák musel kvůli technickým problémům odstoupit z desátého místa. Štěstí se odvrátilo i od Jasena Popova, jenž prorazil intercooler a ztratil více než pět minut.

Rally Bulgaria - 1. etapa
1.Krum Donchev-Stoiko ValchevBGPeugeot 207 S2000N41:24:41.5
2.Volkan Isik-Kaan ÖzsenlerTRFiat Punto Abarth S2000N4+27.7
3.Corrado Fontana-Renzo CasazzaIFiat Punto Abarth S2000N4+46.1
4.Dimitar Iliev-Yanaki YanakievBGMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:15.1
5.Michal Solowow-Maciej BaranPLPeugeot 207 S2000N4+1:47.6
6.Ignat Isajev-Milen IlievBGMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:03.6
7.Todor Slavov-Dobromir FilipovBGRenault Clio R3A7+3:27.1
8.Ilia Carski-Stefan CzolakovBGMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:49.4
9.Dan Girtofan-Adrian BergheaROSubaru Impreza VRX STI N14N4+4:05.6
10.Plamen Stajkov-Petar IlievBGMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+4:20.9

Další informace k Rally Bulgaria naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist