www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Impromat Rallysprint Kopná

Kresta si pojistil vedení, Kopné kralují vozy Super 2000

19. července 2008 • 17:45

Suverénním způsobem si vede dvojice Roman Kresta, Petr Gross na voze Peugeot 207 S2000 z týmu AOP Racing Club na XVI. IMPROMAT Rallysprint Kopná 2008, který je čtvrtým dílem devítidílného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally.

Dvaatřicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku vyhrál všechny doposud odjeté rychlostní zkoušky a před svými pronásledovateli si vypracoval více než minutový náskok. O druhé místo je velký souboj mezi jezdci na dalších vozech kategorie Super 2000. Druhý je zatím Jaromír Tarabus (Fiat Grande Punto S2000), třetí Josef Peták (Peugeot 207 S2000), těsně pos maedailovým stupni jede Grzegorz Grzyb z Polska (Fiat Grande Punto S2000).

V servisu po třetí rychlostní zkoušce odstoupil Roman Odložilík (Peugeot 207 S2000) kvůli kardanu, který figuroval na druhém místě absolutního pořadí. Zpět do první desítky se propracoval Jan Jelínek (Mitsubishi Lancer EVO IX). Nejrychlejší vozem ve třídě A6 je nadále Škoda Fabia Kit Car domácího jzdec Lubomíra Minaříka. Jeho největší konkurent Antonín Tlusťák (Citroën C2 S1600) ztrácí osm sekund.

Při prvním průjezdu na rychlostním testu Raková havaroval Antonín Novák (Citroën Saxo Kit Car). Havárie se obešla bez zranění, podstatně hůře dopadl samotný vůz. Z jezdců z čela startovního pole nepokračuje dále ani Miroslav Březík (Mitsubishi Lancer EVO IX), kerý urazil kolo při druhém průjezdu Kopnou. Po sedmé erzetě pokračuje dále v soutěži 76 posádek. Soutěž má oproti původnímu plánu téměř hodinové zpoždění.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist