www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Impromat Rallysprint Kopná

Nejrychlejším ex-mládežníkem na Kopné Bujáček

24. července 2008 • 05:00

Uplynulou sobotu 19. června se v okolí Podkopné Lhoty uskutečnila nejoblíbenější soutěž tzv. malého mistrovství – šestnáctý ročník Rallysprintu Kopná. Na startu nemohl chybět ani uherskobrodský junior Martin Bujáček navigovaný zkušeným Štěpánem Palivcem. Soutěžním náčiním byl samozřejmě Mitsubishi Lancer sedmé evoluce.

Martin se společně s celým týmem na svůj domácí závod hodně těšil. Pro mladého jezdce je nejdůležitější najet co nejvíce ostrých kilometrů, proto se posádka chtěla vyhnout nějakému velkému riziku. Po celou dobu letošního ročníku panovalo krásné slunečné počasí, takže volba pneumatik byla jednoznačná.

„Na začátku soutěže jsem trochu zaspal,“ přiznává Martin. Celkově ale proběhla první sekce bez větších problémů až na auto, které bylo příliš měkké. Proto muselo být v servisu trochu upraveno nastavení, což se povedlo a dále již Lancer fungoval bezproblémově.

„Na první Rakové byl start odložen o 40 minut po havárii posádky před námi. Celý závod se nesl v duchu velkého souboje s Mácou, se kterým jsme zajížděli velmi podobné časy. Na RZ 7 to bylo dokonce na desetinu stejně. V poslední sekci jsem si už hlídal náskok a snažil se dojet do cíle, což se povedlo celkově na osmnáctém místě a o 3,3s před Mácou,“ říká Martin k soutěži a souboji s Martinem Semerádem.

V hodnocení MČR Sprintrally ale Martin se Štěpánem dojeli na patnáctém místě, čímž posádka získala svůj první bod do absolutního hodnocení.

Dalším startem této posádky bude Cebia Rally Pelhřimov – Memoriál Tomáše Vojtěcha. „Do Pelhřimova se těším tak jako na každý závod, ale nikdy jsem tam nebyl takže to pro mě bude úplně nová soutěž. Musíme si dobře napsat rozpis a doufám, že i auto pojede na 100%. Taky věřím, že bude pokračovat náš souboj s Mácou tak jako na Kopné. Uvidíme jak to bude vypadat vše se ukáže až v samotném závodě,“ vyjadřuje se Martin k nejbližšímu startu.

Závěrem je třeba poděkovat všem partnerům, bez nichž by nebylo možné odstartovat a také týmu Locar servis Uherský Brod p. Viléma Loveckého, který se postaral o přípravu vozu.

Libor Hladiš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist