www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Tour de Corse (JWRC)

Korsická rally se stala kořistí Sébastiena Loeba

9. dubna 2006 • 13:30

Sébastien Loeb se stal znovu vítězem Korsické rally. Sice se mu nepodařilo triumfovat ve všech dvanácti rychlostních zkouškách, tak jako vloni, ale i tak je velmi spokojený. Na druhém místě skončil Marcus Grönholm s vozem Ford Focus WRC a stupně vítězů doplnil Daniel Sordó s další Xsarou WRC.

Mikko Hirvonen se nakonec po tuhém boji musel spokojit až se čtvrtou pozicí. Na pátém místě proťal fotobuňku Alex Bengué. Xavier Pons si spravil chuť po výpadku v Katalánsku a dojel šestý. Dva body za sedmé místo získal Manfred Stohl, který se však na asfaltu v Peugeotu 307 WRC necítil nejlépe. Bodovanou osmičku uzavřel Stéphane Sarrazin v Impreze WRC.

Jan Kopecký si nakonec desátou pozici udržel a je tak nejlépe postaveným jezdcem s Fabií WRC. Až na jedenácté příčce skončil Petter Solberg, kterému se prostě na asfaltu nedaří. Harri Rovanperä si při premiéře s Fabií WRC připsal na konto místo dvanácté.

Drama se však nekonalo pouze v boji o třetí pozici. Mezi juniory totiž přišel o vedoucí příčku v posledním testu také Urmo Aava, kterému vypověděla službu elektrika. Do cíle sice dorazil, ale propadl se na druhou příčku. Vítězem JWRC se tak na Korsice stal Bruce Tirabassi.

Nenominování Korsické rally do svého programu však může litovat Martin Prokop, který se po vynikajícím výkonu stále držel v popředí. Dva kilometry před cílem Korsické rally však havaroval...

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.04.2006 16:09
Patrik
Jejda co zas vyváděl ten "nepokořený" že je zase až druhej, s továrním vozem...
09.04.2006 14:51
Ramon
je to fakt škoda hlavně kvůli sebevědomí a pohodě v týmu, ale asi hold polevení koncentrace...
09.04.2006 14:11
Cito
To je ale tedy školácka chyba. To jsem tedy nepochopil. Dva kiláky pred cilem. HUSTE:....
09.04.2006 14:10
Ricardo - moderátor
To je ale obrovská škoda Martina Prokopa. Mohl být první v JWRC, i když jen jako, protože to neměl v programu.
toplist