www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Tour de Corse (JWRC)

Exkluzivní video z letošní Tour de Corse

18. dubna 2006 • 06:00

Týden po skončení pátého dílu letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích, Rallye de France - Tour de Corse, si můžete prohlédnout více než dvanáctiminutové video z tohoto podniku. Autorem tohoto snímku je Radovan Kozák.

příspěvků: 5 celý článek »

Fotografie z Tour de Corse

13. dubna 2006 • 16:00

Můžete si prohlédnout další sérii více než sedmdesátkz podařených snímků z páté soutěže letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterou byla o víkendu Rallye de France - Tour de Corse. Autorem dnešní fotogalerie je Zdeněk Sluka.

žádný příspěvek celý článek »

Jost Capito: Určitě se zlepšíme

12. dubna 2006 • 14:30

Ředitel Ford RS Jost Capito slibuje, že speciál Ford Focus WRC 06 bude při návratu na asfalt ještě lepší, než byl na Korsice a v Katalánsku. Další asfaltová soutěž je na pořadu v srpnu – Deutschland Rally. Marcus Grönholm dokončil Korsickou rally na druhém místě a v cíli přiznal, že rychleji už jet nemohl.

žádný příspěvek celý článek »

Korsická rally se příliš nepovedla

12. dubna 2006 • 11:45

Téměř po dvou měsících se česko-italská posádka Pavel Valoušek - Pierangelo Scalvini posadila do továrního speciálu Suzuki Swift S1600, aby se podruhé v letošní sezóně utkala o body do juniorského světového šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Společnost Pirelli chválí Galliho

12. dubna 2006 • 08:35

Přestože Ital Gigi Galli nebyl se svým výkonem na Korsice nijak zvlášť spokojený, společnost Pirelli to vidí přesně naopak. Podle jejich šéfů podal Gigi na asfaltové soutěži při premiéře v Peugeotu 307 WRC velmi slušný výkon.

příspěvků: 2 celý článek »

Souboj Loeb versus Grönholm fanoušky pobavil

12. dubna 2006 • 00:30

Po celý víkend se Korsická rally odehrávala pouze v režii dvou jezdců a to Sébastiena Loeba a Marcuse Grönholma. V cíli se nakonec radoval Francouz na Xsaře WRC, který neudělal jedinou chybu a stále se tak drží v čele pořadí MS FIA jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Asfaltová krize u Subaru

12. dubna 2006 • 00:10

Tovární tým 555 Subaru WRT se na asfaltových rally nepředvedl právě v nejlepším světle. Impreza WRC 06 za konkurencí neskutečně zaostávala a ani sebevětší odhodlání jezdců Solberga a Sarrazina jí k dobrému výsledku nepomohlo. Všichni v týmu se tak již těší na šotolinové rally, kde si chtějí spravit chuť.

příspěvků: 1 celý článek »

Jari-Matti Latvala má zlomený prst

11. dubna 2006 • 13:20

Jari-Matti Latvala nedokončil Korsickou rally, jelikož havaroval v šesté rychlostní zkoušce. V levotočivé zatáčce škrtnul bokem vozu o skálu a ta jej odrazila na druhou stranu cesty. Poté již Fin nedokázal Focus WRC 04 na trati udržet a sesunul se ze svahu dolů, kde následně narazil do stromu.

příspěvků: 4 celý článek »

Co bude s Benguém dále? Start v Německu?

11. dubna 2006 • 09:50

Alexandre Bengué předvedl na Korsice i v Katalánsku, že to na asfaltu umí. Přitom usedl vůbec poprvé do Peugeotu 307 WRC, se kterým obě soutěže seriálu mistrovství světa absolvoval. Francouzský jezdec doufá, že mu dva dobré výsledky pomohou k tomu, aby jel ještě další letošní rally v MS. "Všechno proběhlo přesně dle plánu a jsem spokojený," řekl na úvod Francouz.

příspěvků: 1 celý článek »

Francois Duval již Fabii WRC nevěřil

11. dubna 2006 • 09:40

Belgický mladík Francois Duval nedokončil víkendovou Korsickou rally. V sobotní etapě totiž havaroval a tým usoudil, že již nemá cenu pokračovat v neděli díky systému SuperRally.

příspěvků: 2 celý článek »

Citroën C2 Super 1600 vítězí i na Korsice

11. dubna 2006 • 08:45

Posádka Brice Tirabassi – Jacques-Julien Renucci a jejich Citroën C2 Super 1600 vyhráli juniorskou kategorii Korsické rallye. Prvenství na jubilejní, 50. Tour de Corse jim spadlo do klína až v poslední rychlostní zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

Skvělý víkend Citroënu (oficiálně)

11. dubna 2006 • 08:40

Dva týdny po vítězné Katalánské rally se Kronos Citroën WRT týmu podařilo zopakovat podobný úspěch také v další asfaltové soutěži, v Korsické rally (Rally de France) spárované s Rally Katalánsko.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson se na sebe zlobil

11. dubna 2006 • 00:30

Britský pilot Matthew Wilson dokončil Korsickou rally jen díky systému SuperRally, kterého musel využít po sobotní nehodě. Nakonec proťal cílovou fotobuňku na šestnácté pozici absolutně. Pro svůj tým však nezískal žádný bod.

žádný příspěvek celý článek »

Bude mít Sordó peníze na Xsaru WRC i po Argentině?

10. dubna 2006 • 10:05

Španělský mladík Daniel Sordó odjel prozatím všechny letošní soutěže s vozem Citroën Xsara WRC, nicméně nad jeho dalšími starty s tímto speciálem v týmu Kronos Racing visí velký otazník. Naposledy by se měl v Xsaře WRC představit v Argentině, poté již nemá nic jistého a to přesto, že ve Španělsku dojel druhý a na Korsice po velkém boji třetí. "Zatím nic nevím," řekl smutně Španěl.

příspěvků: 3 celý článek »

Gigi Galli skončil bez bodů

10. dubna 2006 • 09:40

Italský pilot Gigi Galli se vydal na tratě Korsické rally s vozem Peugeot 307 WRC, který mu sponzorovala společnost Pirelli. Na pneumatikách Pirelli také celý asfaltový podnik absolvoval.

žádný příspěvek celý článek »

toplist