www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Luis Perez Companc po Finsku končí

25. července 2008 • 12:00

Jeden z nejbohatších účastníků mistrovství světa v automobilových soutěžích a zakladatel Munchi's Ford World Rally Teamu Luis Perez Companc se rozhodl po nadcházející Neste Oil Rally Finland ukončit svou kariéru soutěžního jezdce a stáhnout se do ústraní.

Obdobně se rozhodl také Perezův spolujezdec José Mária Volta, který se chce více věnovat organizační stránce týmu v budoucnosti. Perez Companc jezdil v letech 2005 a 2006 za první či druhý tým Fordu. V loňské sezóně vytvořil tým Munchi's pojmenovaný po rodinné firmě zaobírající se restauracemi se zmrzlinou. Společně s Juanem Pablem Raiesem a Federicem Villagrou se zúčastnili deseti podniků mistrovství světa.

V letošním roce si tým naplánoval opět deset podniků, tentokráte s Federicem Villagrou jako týmovou jedničkou. Luis Perez Companc se pak zaměřil na vedení firmy v Argentině. Ve třech zbývajících naplánovaných soutěžích na Novém Zélandu, Španělsku a Japonsku jej nahradí Henning Solberg.

"Společně s týmem Munchi's se nám podařilo zapsat do historie automobilových soutěží - stali jsme se první argentinským týmem účastnícím se mistrovství světa. Myslím, že jsme v tomto odvětví dosáhli více, než jsme vůbec mohli doufat, a to díky podpoře Malcolma Wilsona a jeho týmu Ford.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist