www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - Rali Vinho da Madeira (IRC)

Corrado Fontana si dává v Evropě pauzu

25. července 2008 • 12:30

Italský pilot Corrado Fontana patřil k největším favoritům letošního seriálu mistrovství Evropy. Po nevydařené Rally Bulgaria se však rozhodl pro přerušení programu v mistrovství Evropy, ve kterém startoval s Fiatem Grande Punto S2000 italské stáje Grifone.

„Cílem nejen mým, ale celé stáje Reag Rally Team byl zisk evropského titulu, ale ten už je nám díky posledním nepříznivým výsledkům příliš vzdálen. Po vítězství v Chorvatsku se vše zdálo na dobré cestě, ale konec v Ypres a malý bodový zisk z Bulharska nás prakticky stály reálné šance na titul.

Co je ale horši, tak musím říct, že po roce a půl s Fiatem Grande Punto S2000 se nám nepodařilo najít společnou řeč. Pokaždé jsme se snažili najít vhodné nastavení, ale nedařilo se nám to. Co mám na soutěžích ME nejraději je fakt, že každý ze závodů je oproti ostatním odlišný. Jenže pokud si neporozumíte s nastavením auta, takové závodění už vás nebaví. Během mých pěti let s vozy WRC jsem si s Corollou WRC i Peugeotem 206 WRC porozuměl, s Puntem ne. Proto jsme se rozhodli přerušit náš program v ME,“ prozradil Corrado Fontana.

Neznamená to však definitivní konec v mistrovství Evropy, Corrado Fontana by se rád ještě v tomto roce svezl v rámci přípravy na nadcházející sezónu. Na kterých soutěžích a s jakým vozem je však zatím otázkou.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.07.2008 01:10
Pluto - moderátor
25.07.2008 23:32
lubos01
Na Madeiru je přihlášen, nebo se pletu ?
toplist